05 / 05 / 2024

Albaraka Türk, 113'ünce şubesini Kayseri'de açtı!

Albaraka Türk, 113'ünce şubesini Kayseri'de açtı!

şžubeleşme atağına devam eden Albaraka Katılım Bankası, Türkiye genelindeki 113'üncü, Kayseri'de ise 3'üncü şubesini Organize Sanayi Bölgesi'nde açtı. Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, reel ekonominin desteklenmesine öncelik verdiklerini söyledi



Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, reel ekonominin desteklenmesine öncelik verdiklerini, hizmet verdikleri bölgelerde özellikle KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını karşılayıp, bölge ekonomisinin gelişimine katkıda bulunduklarını vurguladı. Bu amaçla mevcut müşterilere daha iyi hizmet vermeyi ve yeni müşterilere ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Yahşi, yeni şubelerle faizsiz bankacılık prensiplerini ve müşterilerin alışkın olduğu hizmet kalitesini yeni bölgelere yaymayı sürdüreceklerini ifade etti. Kayseri'de 3'üncü, Türkiye'de 113'üncü şubenin açılışını yaptıklarını, ülke genelinde her yıl 20 şube açmayı hedeflediklerini dile getiren Yahşi, bu kapsamda 3 yıl içinde 200 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Yurtdışı açılımlarına da değinen Yahşi, Erbil'de açmayı düşündükleri şubeyi 2 ay sonra faaliyete geçirmeyi düşündüklerini söyledi.

Açılış törenine katılan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise Türkiye'de katılım bankalarının önemli ihtiyaca cevap verdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin özel sektör eliyle büyüdüğünü, büyüme için fona gerek olduğunu, fon desteğinin de bankalar tarafından sağlandığını söyledi. Ekonominin soğutulması yönünde alınan kararlara işaret eden Boydak, 'Ben şunu sormak istiyorum; acaba firmaların yurtdışından kullandığı kredilere sınırlama var mı Türkiye'de organizasyonu olmayan ama yurtdışında yerleşik dünya çapındaki birçok banka Türkiye'deki firmalarımıza kredi kullandırabiliyorlar veya firmalarımız oralara başvuru yaparak kredi kullanabiliyorlar. Bunlar çantacı bankacılar. Doldur, boşalt yapıyorlar. Bunlara ne munzam karşılık ne kredi sınırlaması var. Türkiye'de herhangi bir ofisi yok, genel müdürlüğü yok, bölge müdürlüğü yok ama direkt müşterilerle temas kurmak suretiyle kredi kullandırabiliyorlar diye biliyorum.' dedi. Türkiye'deki bankacılık sistemiyle ilgili kontrolün ve kredide yüzde 25 sınırının doğru olduğunu, bankacıların da buna uymaya gayret ettiğini ifade eden Boydak, ekonominin soğuması açısından kredi hacminin dikey büyümesini çok doğru bulmadığını söyledi.
Zaman/OSMAN İRİDAĞ


Geri Dön