30 / 04 / 2024

Alev Kahraman Vialand'ın yeni AVM Müdürü oldu!

 Alev Kahraman Vialand'ın yeni AVM Müdürü oldu!

Temalı park, gösteri merkezi ve alışveriş caddelerini bir arada sunan konseptiyle dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan VIALAND’in AVM müdürlüğü görevine Alev Kahraman atandı



Gürsoy Grup & Via Properties girişimiyle hayata geçirilecek olan Türkiye’nin ilk temalı parkını, gösteri merkezi ve alışveriş caddeleriyle bir araya getiren VIALAND’in AVM müdürü Alev Kahraman oldu.


VIALAND’in alışveriş bölümünden sorumlu olan Alev Kahraman, perakende ve AVM sektöründe uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahip. Almanya’da İşletme, Ekonomi ve İktisat Yönetimi üzerine eğitim alan Kahraman, kariyerine Almanya’da moda sektörünün öncü firması Adessa Fashion GmbH’de başladı ve aynı firmada geliştirme bölge müdürü olarak devam etti.  Daha sonra Almanya’nın AVM konusunda uzman gayrimenkul şirketlerinden MFI Essen/Almanya’da görev aldı. Avrupa’nın AVM sektörü lideri ECE Almanya ile iş hayatına devam eden Alev Kahraman, sonrasında Antalya’nın ilk alışveriş merkezi Antalya Migros Alışveriş Merkezi’ne AVM Müdürü  olarak atandı ve Türkiye’ye geldi. Bu görevin ardından o dönemde Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi olan ANKAMall Alışveriş Merkezi’nin 5 yıl boyunca AVM müdürlüğünü üstlendi.


Kahraman, perakende sektörünün en büyük uluslararası organizasyonu olan InternationaI Council of Shopping Centers’a (ICSC) katıldı ve perakende sektörünün en önemli sertifikasyonlarından biri olan CSM’yi (Certified Shopping Center Manager) almaya hak kazandı.


140 bin m2 kiralanabilir alanda 250 mağaza ve 8 bin araçlık otoparkı ile sektöre iddialı bir giriş yapan VIALAND, Türkiye’nin ilk temalı parkını ve 15 bin kişilik büyük bir gösteri merkezini de bünyesinde barındırıyor. VIALAND, alışveriş caddeleri ile perakende sektöründe AVC yani alışveriş caddeleri konseptinin yaygınlaşmasını sağlayacak.

 


Geri Dön