06 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: 3 gün gözaltında kaldım 157 milyon dolar kaybettim!

Ali Ağaoğlu: 3 gün gözaltında kaldım 157 milyon dolar kaybettim!

Yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nun­da gö­zal­tı­na alı­nan iş ada­mı Ali Ağa­oğ­lu'na 3 günlük nezarette kalması pahalıya patladı. Ali Ağa­oğ­lu, İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü­’n­de ya­şa­dık­la­rı­nı, sor­gu­la­ma sü­re­ci­ni ve bun­dan son­ra­sı­




17 Ara­lık sa­ba­hı Tür­ki­ye­’nin gün­de­mi­ne bom­ba gi­bi dü­şen yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nun­da gö­zal­tı­na alı­nan iş ada­mı Ali Ağa­oğ­lu, İs­tan­bul Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü­’n­de ya­şa­dık­la­rı­nı, sor­gu­la­ma sü­re­ci­ni ve bun­dan son­ra­sı­nı an­lat­tı.

Sa­bah sa­at 06.30’da ken­di­si­ni al­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Ne ol­du­ğu­nu ben de an­la­ma­dı­m” de­di ve so­ru­la­rı­mı­zı şöy­le ce­vap­la­dı:

- Si­ze na­sıl bir açık­la­ma yap­tı­lar?

“Bir so­ruş­tur­may­la il­gi­li ifa­de­ni­zi al­mak is­ti­yo­ruz, bi­zim­le ge­le­bi­lir mi­si­ni­z” de­di­ler. “Pe­ki­” de­dim, gi­yin­dim ve git­tim.

- Ko­nuyu bi­li­yor muy­du­nuz?

 Ha­yır, hiç­bir şey­den ha­be­rim yok­tu.

- Sor­guya ka­dar hüc­re­de mi kal­dı­nız?

 Evet, 4 met­re­ka­re­lik bir hüc­rey­di sa­nı­rım. 3 ki­şiy­dik.

 Hiç uyu­ma­dı­ğım ka­dar uyu­dum

- Ne yap­tı­nız ko­ğuş­ta?

 Uyu­dum. Ha­ya­tım­da hiç uyu­ma­dı­ğım ka­dar uyu­dum.

- Ne­ler his­set­ti­niz?

 Be­nim so­rum­lu­lu­ğum sa­de­ce ken­di­me ol­sa bir şey de­mem. Bin­ler­ce ki­şi­ye ek­mek ve­ri­yo­rum, be­nim­le bir­lik­te yüz­ler­ce fir­ma iş ya­pı­yor. Ben ne­ler dü­şü­nür­ken, ba­şı­ma ge­len­le­re bak. Ken­di ken­di­me , “Her şer de bir ha­yır var­dır. Yıl­ma, Ali…” de­dim.

- Ço­cuk­la­rı­nız ne yap­tı?

Ak­lı­ma ilk kı­zım gel­di. O be­nim ca­nım , ha­ya­tım­da­ki en de­ğer­li var­lı­ğım.

- Sor­gu­nuz 20 sa­at sür­müş öy­le mi?

 Ne 20 saa­ti, ta­ma­men abar­tı­yor­lar. 20 sa­at an­la­ta­cak ne­yim var ki be­nim.

 Arap­lar te­şek­kür edip git­ti

- Ne­ler ol­du pe­ki, ne sor­du­lar si­ze?

 2 ta­ne so­ru sor­du­lar. “Ba­kır­köy 46 pro­je­si­ni ne­den yap­tın, na­sıl yap­tı­n” de­di­ler. Bir de Ab­dur­rah­man Bay­rak­tar ile çe­kil­miş fo­toğ­ra­fı­nız var nere­den ta­nı­şı­yor­su­nuz?

- Siz ne ya­nıt ver­di­niz bu so­ru­la­ra?

 Doğ­ru ney­se onu an­lat­tım. 46 pro­je­sin­de 18 mad­de uy­gu­la­ma­sı­nın kal­dı­rıl­ma­sı için ön­ce be­le­di­ye­ye git­tim. Be­le­di­ye­den ya­nıt gel­me­di. Ben de de­ği­şik­ler için Çev­re Ba­kan­lı­ğı­’na baş­vur­dum. İşi­mi ta­kip et­mem kö­tü bir şey mi? Son­ra ya­pı­lır, de­sek gün­ler, haf­ta­lar sü­rü­yor. Ab­dur­rah­man Bay­rak­ta­r’­la da ne­re­dey­se 20 yıl­dır dost­lu­ğu­muz var. Be­ra­ber tav­la oy­nu­yo­ruz, hem­şeh­ri­yiz. Dost­lu­ğu­mu mu bi­ti­re­yim bi­le­mi­yo­rum. On­dan son­ra da be­ni ser­best bı­rak­tı­lar.

- Pe­ki ne­den siz?

 Çün­kü ben em­lak sek­tö­rü­nün sem­bol is­mi­yim. Ben fut­bol­dan bi­le uzak du­ru­yo­rum, ta­kım tut­mu­yo­rum. Si­ya­set­le ne işim ol­sun. Ben işi­min fa­na­ti­ği­yim.

- Bun­dan son­ra ne­ ola­cak?

 Da­ha çok ça­lı­şa­ca­ğım. O ka­dar hırs yap­tım ki an­la­ta­mam. Da­ha çok ya­tı­rım ya­pa­ca­ğım, 5 sa­at uyu­yor­sam 3 sa­at uyu­ya­ca­ğım. Za­ten 3 gün­de 157 mil­yon do­lar kay­bet­tim. Pa­zar­te­si Arap­lar­la ma­sa­ya otur­duk. Be­nim Ye­ni­kö­y’­de­ki ara­zim için. İs­tan­bu­l’­un en gü­zel ote­li­ni ya­pa­ca­ğım ora­ya. Adam­lar­la an­laş­tık sa­lı gü­nü öğ­len 12’de an­laş­ma im­za­la­ya­cak­tık. 157 mil­yon do­lar­lık an­laş­may­dı. Arap­lar ge­li­yor­lar, bu­ra­sı toz du­man ta­bi­i… Ne ol­du­ğu­nu on­lar­da an­la­mı­yor, be­nim ba­şı­ma ge­len­le­ri du­yun­ca ina­na­mı­yor­lar. Te­şek­kür edip gi­di­yor­lar. Pro­je­ler, an­laş­ma­lar hep­si git­ti.

Davullu zurnalı çıkmayı kendime yakıştıramadım

Em­ni­yet­ten ge­ce 01.30’da çık­tı­nız…

As­lın­da be­ni Em­rul­lah Tu­ran­lı­’dan bir sa­at son­ra ser­best bı­rak­tı­lar ama ben çık­ma­dım, çı­ka­ma­dım.

 Ne­den çı­ka­ma­dı­nız? An­la­ma­dım…

Be­nim­le be­ra­ber mah­ke­me­si de­vam eden 20 ki­şi da­ha var­dı. Da­vul, zur­nay­la ora­dan çık­ma­yı ken­di­me ya­kış­tı­ra­ma­dım. Her­ke­sin sor­gu­su bit­ti, ben­ de çık­tım.

 Her gün gi­dip im­za mı atı­yor­su­nuz?

 Yok böy­le bir şey. Yurt­dı­şı çı­kış ya­sa­ğım var, o da bu­gün ya­rın kal­kar, ha­yır­lı­sıy­la…


Selin Kök/Sözcü 


Geri Dön