23 / 12 / 2024

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort'u yeniden açtı!

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort'u yeniden açtı!

Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'daki oteli Ağaoğlu My Resort'u açtı



Uludağ'daki kaçak yapılanmaya yönelik başlatılan ‘dönüşüm planına' tepki göstererek otelini temmuz sonunda kapatan Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, açtıkları davadan yürütmeyi durdurma kararı çıkınca, direnişi bitirdi. Oteli 5 ay sonra yeniden açan Ağaoğlu, “Uludağ, 12 ay turizme kazandırılmalı. Gerekirse otelimi yıkıp 100 milyon dolarlık yatırımla yenilerim” dedi.

AĞAOĞLU Grubu, imar sorunları nedeniyle 5 ay kapalı tuttuğu otelini yeniden açtı. Orman Bakanlığı'nın Uludağ'daki kaçak yapılanmaya yönelik ‘dönüşüm planı' çerçevesinde aldığı ‘arazi tahsis izninin iptali kararına' tepki göstererek 5 ay önce otelini kapatan Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, açtıkları dava üzerine yürütme durdurulunca yeniden hizmete açtı. Uludağ'da 1988'den bu yana faaliyet gösteren 5 yıldızlı Ağaoğlu My Resort Oteli'ni ‘şovalyelik yaparak kapattığını' söyleyen Ağaoğlu, “İznimizin iptalinin ardından Orman Bakanlığı aleyhine dava açtık. Çarşamba günü bu kararın yürütmesi durduruldu. Yasal problemi şimdilik giderdik. Oteli açma talimatını hemen verdim. Bursa Valisi ve Belediye Başkanı'yla da görüşerek oteli 1 gün içinde hizmete açtık” dedi.

Hobimizdi şövalyelik yaptık
Otel kapalı kaldığı sürece büyük bir maddi zarara uğramadıklarını, en büyük kaybın 200'ün üzerinde çalışanın işini kaybetmesi olduğunu söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Tesis çalışanların aileleri ile beraber yaklaşık 1000 kişinin ekmek teknesiydi. Bu yüzden vicdanım sızladı. Uludağ'ın en stratejik pistleri bize ait. Kayak severleri cezalandırmak istemiyorduk. Tesisin kapanmasından sonra 200'e yakın kayak hocası toplanıp bizimle görüştü. Otelin kapanışı, sadece iç ve dış pazarlarda Uludağ aleyhine olumsuz bir propaganda olmakla kalmadı, taksiciden manavına kadar tüm Bursa esnafını olumsuz etkiledi. Onların verdiği destekle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin çabaları, oteli yeniden açma kararımızda etkili oldu. Yazıcı'dan Alkoçlar'a, Beceren'e kadar pek çok tesis de bize destek verdi. Biz tepkiyi biraz sert koyduk. Tabiri caizse şövalyelik yaptık. Çünkü burası bizim hobi yatırımımız, diğerlerinin ise tek işletmesi.”

Uludağ, Davos'u geçebilir
Uludağ'ı 12 ay turizme hizmet verecek bir noktaya getirecek master planı hazırlanana kadar hukuki adımlarını sürdüreceklerini söyleyen Ağaoğlu, şunları dile getirdi: “İyi bir plan olması şartıyla gerekirse buraya yüzlerce milyon dolar yatırım yapmaya da oteli yıkıp yeniden inşaa etmeye de hazırım. Bölgede 14-15 özel turizm tesisi varsa kamuya ait de 18-19 tesis var. Herhangi bir ekonomisi olmayan bu gudubet binalar, estetik açıdan gecekondulardan bile kötü. Öncelikle bunlar yıkılarak temizlenmeli. Oteller de yenileme yatırımlarını yapmalı. Kongre salonları, spor ve trekking parkurları yapılmalı. Sadece bunlar bile yapılsa Uludağ'ın sorunlarının yüzde 90'ını hallolur. Uludağ çiçek gibi olur, rakibi Davos'un önüne geçer.”

Benim gibi enayiyi kullanmıyorlar

AĞAOĞLU My Resort Oteli'ni bir hobi yatırımı olarak gördüğünü söyleyen Ali Ağaoğlu, “Amacımız ticari kaygılardan çok Uludağ'ı dünyayla rekabet edebilecek noktaya taşımak. Bunun için de yatırım kârlı olmadığı halde büyütmeye hazırım. Burada 10 yılda kazanacağımı İstanbul'da aldığım bir arsada proje üreterek bir yılda kazanırım.
Doğrusu, benim gibi yatırım yapacak enayiyi bulmuşlar da kullanmıyorlar” dedi. 205 odalı tesiste geçen yıl 6.5 milyon Euro yatırım yapılan telesiyejlerle Uludağ'ın en yüksek
noktasına 4.5 dakikada ulaşılabiliyor.

Kaçak tesis durumuna düşmemiz haksızlıktı

ALİ Ağaoğlu, otellerinin kaçak durumuna düşme sürecini şöyle aktardı: “5 ay önce Orman Bakanlığı çözüm değil çözümsüzlük getiren bir plan ortaya koydu. İlkokul öğrencisinin bitirme ödevi ya da Mao dönemindeki Çin'in tek tip elbiseleri gibi planlarla bu iş olmaz. Halbuki 2002'de Turizm, Orman ve Bayındırlık bakanlığının ihtiyaçların belirlenerek hazırladığı başka bir plan vardı. Bu plan Orman Bakanlığı imzalamadığı için yürürlüğe giremedi. Biz de bir yandan yatırım yapıp bir yandan da kanun dışı bir şey yapıyor olmamak için tepki olarak tesisimizi kapattık.”

Kimse gelmezse misafir ağırlarım

ALİ Ağaoğlu, yeniden hizmete açtıkları Ağaoğlu My Resort Otel'in sezonda eski doluluk rakamlarına ulaşacağını belirterek, “Otelin dolacağını öngörüyorum. Ama kimse gelmezse de ben misafirlerimi ağırlarım. Otel yine de boş kalmaz” dedi. Turizme 5 yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, “İstanbul'da bazıları plan aşamasında olmak üzere 10'a yakın otel projemiz var. Bodrum'da bir
turizm şehri kuruyoruz” dedi.
Hürriyet/Mehtap Özcan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bir günde hizmete açıldı
Yedi ay kapalı kaldıktan sonra Uludağ tesislerini bir günde hizmete açan Ali Ağaoğlu, “Artık cin şişeden çıktı, Uludağ'da şöyle ya da böyle bir çözüm bulunacak. Artık geri dönüş yok. Bu süreç durmayacak ve yasal bir statüye kavuşacak Uludağ'ın Avrupa çapında rekabet edebilir bir kayak merkezine dönüşmesine yönelik hukuki mücadelemiz ise devam edecek” dedi.


Yedi ay kapalı kaldıktan sonra Uludağ tesislerini bir günde hizmete açan Ali Ağaoğlu, “Artık cin şişeden çıktı, Uludağ'da şöyle ya da böyle bir çözüm bulunacak. Artık geri dönüş yok. Bu süreç durmayacak ve yasal bir statüye kavuşacak Uludağ'ın Avrupa çapında rekabet edebilir bir kayak merkezine dönüşmesine yönelik hukuki mücadelemiz ise devam edecek. Sorun Ağaoğlu'nun değil Uludağ'ın sorunu. Bundan böyle olumlu bir gelişme bekliyoruz. Uludağ Ankara'dan değil Bursa'dan yönetilmeli. Plan yapma yetkisi Bursa da olmalı. Türk turizmi bugün ne kadar önemli bir gelişme noktasına gelirken Uludağ nerelerde kaldı, herkesin artık bunu görmesi lazım” dedi.

“ULUDAĞ' DA YETKİ KARMAŞASI ÇÖZÜLMELİ”

Ağaoğlu, tüm itirazlarının Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Dönüşüm Planı adı altıda başlattığı sürece olduğunu ve bu planın da Uludağ'a çözüm değil, çözümsüzlük getirdiğini savunarak, Uludağ'ın arzu edilen yasal zemine kavuşturulması ve mevcut yetki karmaşasının giderilmesi konusunda olumlu gelişmeler olması ve Bölge İdare Mahkemesi'nin Ağaoğlu My Resort Oteli ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alması nedeniyle Oteli hizmete açtıklarına söyledi. Ağaoğlu, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe Uludağ'a yönelik plan yapma yetkisinin Bursa'ya devri konusunda çok istekli ve kararlı. Ayrıca yaptırım gücü de var.Bursa Valisi Şahabettin Harput'un çabaları da çok olumlu oldu. Kayak hocaları ve kayak camiası yanı sıra Bursa esnafının da olumlu çabaları ve desteği de kararımızda etkili oldu” dedi.

Ağaoğlu, her zaman kanunlara saygılı ve devlete bağlı bir kişi olduğunu, ancak bu kadar yatırım yaparken kanunlar karşısında suçlu durumuna düşmek istemediğini belirterek, Uludağ'la ilgili olarak yedi sekiz kamu kurumunun yetkili olmasının sorunların çözümünü güçleştirmesinden yakınarak bu yakınmasını “ Horozun çok olduğu yerde sabah erken olur” halk deyişiyle dile getirdi.

-“OTELİMİZİN MÜŞTERİ SORUNU YOK”-

Uludağ'da tesislerin sezon açılışı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu yılbaşı ve sömestr tatili başta olmak üzere tesislere yeteri kadar müşteri çekeceklerine ve otelin tam kapasite ile çalışacağına inandıklarını belirterek, “Tesislerimizin doluluk sorunu ile karşılaşacağını sanmıyorum. Çok başarılı bir profesyonel yönetimimiz var. Avrupa'daki örneklerden kesinlikle geri kalır yanımız yok. Kayak merkezimiz Avrupa'nın en modern tesisi durumunda. Ayrıca beklediğimiz kadar müşteri gelmese bile benim dostlarım yeter. Zaten neredeyse Uludağ benim için bir hobi gibi oldu, çünkü ticari olarak değil Uludağ'a bir misyon olarak bakıyorum. Ağaoğlu'nun inşaat sektöründeki pazarlama faaliyetlerinin de bir parçası olarak Uludağ tesislerimiz hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

“TURİZME İNANIYORUZ, BEŞ YILDA 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ”

Ağaoğlu olarak turizmin geleceğine inandıklarını ve bu alandaki yatırımlarına kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Ağaoğlu, “Gelecek beş yıl içinde turizme 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz. İstanbul'da 10 otel projemiz var. Bodrum'da da büyük bir turizm kenti kurma çalışmalarımız bulunuyor. Biz turizmin ülke ekonomisinde hak ettiği yeri henüz almadığını, dolayısıyla bu alanda daha yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz” dedi.

Otelin geçen yedi ayda kapalı olmasının kendilerine maddi bir zararı olmadığını, hatta bir anlamda karlı bile olduklarını belirten Ağaoğlu “ Benim en büyük üzüntüm manevi kayıplarım oldu. Çünkü burada çalışan 250-300 kişilik arkadaşımız işsiz kaldı. Bu otelin onların ekmek kapısı idi. Aileleriyle birlikte buradan 1000'e yakın insan geçimini sağlıyordu” diye konuştu.

Uludağ'ın gerçek bir turizm merkezi haline getirilmesini sağlayacak şekilde bir master planını yapılması halinde yatırımlarını sürdüreceğini aktaran Ali Ağaoğlu şöyle devam etti:

“Ben hem bu kadar yatırım yapıp hem de kanunlar karşısında suçlu durumuna düşmek istemediğim için yedi ay önce tesislerimizi kapattık. Uludağ'daki otelimize geçen yıl 15 milyon dolarlık yenileme yatırımı yaptık. Avrupa'nın en modern kayak pistini kurduk. Kayakseverlerin bu tesislerden mahrum bırakılmasını bir anlamda cezalandırılmasını istemedik. Çözümsüzlük değil çözüm üreten tarafta olmak istiyoruz. Yeni plan sorunları çözmeye yönelik,çağdaş ve uygulanabilir olacaksa ben otelimizi yıkıp yeniden kurmaya ve 100 milyon dolarlara varan yeni yatırımlar yapmaya hazırız.”

“KAMU TESİSLERİ YIKILMALI”

Ali Ağaoğlu Uludağ'ın sorunlarına değinirken de şunları söyledi:

“Uludağ sadece kayak merkezi değil kongre ve spor merkezleri ve yayla turizmine de hizmet edecek şekilde yeniden yapılanmalı. Sadece 3 aylık bir kış sezonuyla sınırlandırılmış bir Uludağ'la bir yere varamayız. Başta kayak merkezi olmak üzere diğer turizm faaliyetleriyle birlikte 12 ay hizmet verebilir hale gelmeli. Buradaki en önemli sorun sayıları 19-20'ye varan kamu binaları. Bunlar yıkılırsa sorunun çözümünde zaten önemli bir aşama katedilmiş olur. Buradaki bazı kamu binalarının görüntüsü gecekondudan bile kötü durumda. Ekonomiye hiçbir katkıları yok, ayrıca devlete de yük oluyorlar. Bu binaların yıkılması ayakta kalmasını sağlamaktan çok daha kolay. Bana bu görev verilirse bu yıkım işini de çok kısa zamanda yerine getiririz.”

“ULUDAĞ DAVOS'TAN DAHA GÜZEL OLABİLİR”

Geçen yıl özel bir uçak kiralayarak Davos'u ve İsviçre'deki diğer kayak merkezlerini ziyaret ettiklerini aktaran Ağaoğlu, “Aslında Davos dedikleri küçük bir köy. Fakat etkin bir pazarlama ve tanıtımla bu noktaya gelmiş. Gezide herkes Uludağ'ın oralardan çok da geri olmadığını gördü. Ben öncelikle kamu binalarının yıkılması yanı sıra, oteller bölgesinin tümüyle araç trafiğine kapatılması ve Uludağ'ın girişine kapalı bir otoparkın yapılması halinde sorunun önemli ölçüde çözüleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Ağaoğlu, böyle bir otoparkı kendi kaynaklarıyla finanse ederek yapmayı ve buradan elde edilecek gelirin de Uludağ'ın altyapı yatırımlarına harcanmasını önerdiğini söyledi.
Hürriyet

Ağaoğlu: Uludağ'da planı lastik ayakkabıyla kayanlar yapmış

Uludağ 1. Bölge'deki oteli Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni plan çerçevesinde izni iptal edilen Ağaoğlu grubu, 7 ay önce tepkiyle kapattığı My Resort otelini, bu kararla ilgili davadan yürütmeyi durdurma kararı çıkınca yeniden açtı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ için yapılan planı eleştirirken, “Mao dönemindeki Çin'in tek tip elbisesi gibi plan hazırlanmış. Lastik ayakkabılarıyla kayanlar plan yapmış olabilir. Ama kafa orada kaldıysa bu kötü” dedi. Çevre-Orman, Bayındırlık ve Turizm bakanlıkları arasında koordinasyon sorunu bulunduğunu öne süren Ağaoğlu şöyle konuştu:
“Bir kadının bir tane kocası olur. Biz kaç tane kocamız olduğunu bilmiyoruz. Horozun çok olduğu yerde sabah erken olur. Burada bakanlıklar arasındaki koordinasyon eksikliği var. Hükümette değil, bakanlıklar arasında sorun yaşanıyor.”
Milliyet

Ağaoğlu, Uludağ'daki otelini yeniden açtı

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Uludağ 1. bölgede yapılan plan değişikliği çerçevesinde tahsis ve işletme izni 7 ay önce iptal edilen ve Ağaoğlu'nun plana tepki ile kapattığı Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort oteli yeniden açıldı. Bakanlığın izin iptali kararı aleyhine Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açan Ağaoğlu Grubu, çarşamba günü çıkan izin iptali hakkındaki yürütmeyi durdurma kararının ardından Uludağ'daki otelinde yeni sezona hızlı bir şekilde hazırlayarak dün açılışını yaptı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Artık cin şişeden çıktı. Geri dönüş yok. Bu süreç hukuki bir zemine oturama kadar hukuki mücadelemiz devam edecek" dedi. Ağaoğlu, pazartesi günü Bursa Valisi Şahabettin Harput'un kendisini arayarak oteli açması yönünde istekte bulunduğunu belirterek "Çarşamba günü çıkan yürütmeyi durdurma kararının ardından hemen arkadaşlarıma talimat vererek bir günde oteli hazırlattım. Bu sezonu açıyoruz" diye konuştu. Bölgedeki otellerin kapatılması sürecinde 'Şövalye' gibi davranarak dava açtıklarını kaydeden Ağaoğlu, mahkeme kararının, Orman Bakanlığı'nın haksız bir uygulama yaptığını ispat ettiğini savunarak, "Yıkılacaksa tekrar yıkıp milyonlarca dolar yatırım yapıp yıkmaya hazırım. Ama bunlar belli plan dahiline olmalı" dedi.

İMAR YETKİSİ BURSA'DA
Çevre ve Orman Bakanlığı'nda bulunan Uludağ'daki imar yetkisi de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçti. Ağaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bu konuda çok çalıştığını da ifade ederek "Uludağ'ın Ankara'dan değil Bursa'dan yönetilmesi gerektiği konusunda kendisinin çok çalışması oldu" dedi. Yetki karmaşasının en büyük problem olduğuna değinen Ağaoğlu, "Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı arasında koordinasyon yok. Sorun hükümetten değil bakanlıklar arasındaki koordinasyonsuzluktan" dedi.

Uludağ bölgesinde 15 özel teşebbüs tesisinin yanı sıra 18 kamu kuruluşunun 'çiftlik' adı altında estetikten yoksun, itici tesisi olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, "Gecekondu binaları bile bunların yanında daha güzel duruyor. Bunlar kapatıldı ama tesisleri orada duruyor. Bunların ne kadar çirkin, ne kadar gudubet olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu. Ağaoğlu, bu tesislerin yıkıldığı zaman bölge temizleneceğini, kongre merkezi, spor salonları, trekking parkurları yapıldığında da Davos gibi dünyaca ünlü merkezlerden çok daha güzel olacağını belirtti.
Sabah/Dilek Taş

Uludağ'daki otellerin mülkiyet problemi çözülsün, 100 milyon dolar daha yatırayım  
 
Bursa Uludağ'daki oteller, plana aykırı ilaveler yaptıkları gerekçesiyle Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına aldıkları kiralama izin belgelerinin iptaliyle karşı karşıya. 
 
7 aydır kapalı tuttuğu Uludağ'daki otelini mahkemeden aldığı "yürütmeyi durdurma" kararıyla yeniden açan inşaatçı Ali Ağaoğlu, Uludağ'ın sorunlarının çözülmesi halinde buraya 100 milyon dolarlık yeni yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ali Ağaoğlu, "İstanbul'da bir arsa alsam on senede buradan kazandığımı orada bir arsadan bir senede kazanırım. Benim düsturum on tane yarım bir bütün yapmaz. Hep, yürütmeyi durdurma kararıyla açıyoruz. Uludağ'ı 12 ay turizme kazandıracak master plan yapılsın, ona göre yatırım yapmaya varım. Ama bu zihniyet olacaksa bırakır giderim." dedi.

Ağaoğlu, 7 aydır kapalı tuttuğu Bursa Uludağ'daki 5 yıldızlı oteli My Resort'u da dün yeniden hizmete açtı. Plana aykırı bölümleri nedeniyle Uludağ'ın diğer otelleri gibi Orman Bakanlığı ile davalık olan ve ilave bölümlerinin yıkılması istenen otel için Ağaoğlu, geçtiğimiz çarşamba günü mahkemeden "yürütmeyi durdurma" kararı aldı. Bundan önce de pazartesi günü Bursa valisi ile görüştüğünü ve kendisine "oteli aç" tavsiyesinde bulunduğunu belirten Ağaoğlu, bu görüşme ve mahkeme kararından sonra bir günde oteli açtığını söyledi. Bursa Uludağ'daki tesisleri 12 ay açık tutacak bir plan hazırlanması halinde burayı 100 milyon dolar yatırımla 'Davos' gibi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Otelde 250 kişi çalışırken Bursa ekonomisine yıllık 100 milyon TL kaynak oluşturuyor. "Ben bu tesisi para kazanmak için kurmadım." diyen Ağaoğlu, "Ben kanunsuz iş yapmam, eğer bir plan hazırlanıp köklü bir çözüm bulunmayacaksa ben bu oteli yıkar gidebilirim. Ama hukuki olarak da sonuna kadar mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu. Uludağ'da 18 büyük özel otel ile 19 adet devlet kurumlarına ait tesis bulunuyor. Özel tesisler, Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiraladıkları araziler üzerine tesislerini inşa etti. Aile işletmesi ve küçük tesisler olarak kurulan işletmeler hızla gelişti ve ilaveler yapma ihtiyacı duydu. Orman Bakanlığı ise dava açarak ilavelerden dolayı tesislerin 49 yıllık izin belgelerinin iptaline karar verdi. Tesisler ise idare mahkemesinden aldıkları yürütmeyi durdurma kararı ile açık kalıyor. Uludağ'ı çirkinleştiren esas unsurun kamu tesisleri olduğunu belirten Ağaoğlu, "Bunlar hem ekonomik değil hem de estetik değil. Bizce bu tesisler ortadan kaldırılmalı." dedi
Zaman/İbrahim Balta

Uludağ'ı bir günde açtı ‘Cin şişeden çıktı' dedi 

Yedi ay kapalı kalan Uludağ tesislerini bir günde hizmete açan Ağaoğlu “Artık cin şişeden çıktı, Uludağ'a çözüm bulunacak” dedi

Yedi ay kapalı kaldıktan sonra Uludağ tesislerini bir günde hizmete açan işadamı Ali Ağaoğlu “Artık cin şişeden çıktı, Uludağ'da şöyle ya da böyle bir çözüm bulunacak. Artık geri dönüş yok. Bu süreç durmayacak ve yasal bir statüye kavuşacak Uludağ'ın Avrupa çapında rekabet edebilir bir kayak merkezine dönüşmesine yönelik hukuki mücadelemiz ise devam edecek” dedi. Ağaoğlu, Uludağ'ın arzu edilen yasal zemine kavuşturulması ve mevcut yetki karmaşasının giderilmesi konusunda olumlu gelişmeler olması ve  Bölge İdare Mahkemesi'nin Ağaoğlu My Resort Oteli ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alması nedeniyle oteli hizmete açtıklarına söyledi. Uludağ'da tesislerin sezon açılışı dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu yılbaşı ve sömestr tatili başta olmak üzere tesislere yeteri kadar müşteri çekeceklerine ve otelin tam kapasite ile çalışacağına inandıklarını belirtti.

TURİZME 5 YILDA 1 MİLYAR DOLAR

Turizmin geleceğine inandıklarını ve bu alandaki yatırımlarına kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Gelecek beş yıl içinde turizme 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz. İstanbul'da 10 otel projemiz var. Bodrum'da da büyük bir turizm kenti kurma çalışmalarımız bulunuyor. Biz turizmin ülke ekonomisinde hak ettiği yeri henüz almadığını, dolayısıyla bu alanda daha yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz.”
Star

Oteli 1 günde açtı, Uludağ için acil çözüm bekliyor
  
7 ay  kapalı kaldıktan sonra tesislerini bir günde hizmete açan Ağaoğlu: Artık cin şişeden çıktı, Uludağ'da şöyle ya da böyle bir çözüm bulunacak

DAHA  önce 'Uludağ'daki otelimi bu sezon açmayacağım' diyen Ali Ağaoğlu, mevcut yetki karmaşasının giderilmesi konusunda olumlu gelişmeler olması, Bölge İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi, yeni imar planı çalışmalarının başlaması ve mevcut yetki karmaşasında olumlu gelişmeler yaşanması üzerine otelini bir günde açtı.

DOSTLARIM YETER
Uludağ'da basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu yılbaşı ve sömestr tatilinde tesislere yeteri kadar müşteri çekeceklerine inandıklarını belirterek ' Tesislerimizin doluluk sorunu ile karşılaşacağını sanmıyorum. Çok başarılı bir profesyonel yönetimimiz var. Kayak merkezimiz Avrupa'nın en modern tesisi durumunda. Ayrıca beklediğimiz kadar  müşteri gelmese bile benim dostlarım yeter' diye konuştu.
Ali Ağaoğlu Uludağ'ın sorunlarına değinirken de şunları söyledi: 'Uludağ sadece kayak değil kongre, spor ve yayla turizmine de hizmet edecek şekilde yeniden yapılanmalı. Sadece 3 aylık bir kış sezonuyla sınırlandırılmış bir Uludağ'la bir yere varamayız. Buradaki en önemli sorun sayıları 19-20'ye varan kamu binaları. Bunlar yıkılırsa sorunun çözümünde zaten önemli bir aşama katedilmiş olur. Buradaki bazı kamu binalarının görüntüsü gecekondudan bile kötü durumda. Ekonomiye hiçbir katkıları yok, ayrıca devlete de yük oluyorlar. Bu binaların yıkılması ayakta kalmasını sağlamaktan çok daha kolay. Bana bu görev verilirse bu yıkım işini de çok kısa zamanda yerine getiririz.'

Turizme 1 milyar $ yatıracak
AĞAOĞLU olarak turizmin geleceğine inandıklarını ve bu alandaki yatırımlarına kararlılıkla devam edeceklerini  vurguladı. Ağaoğlu 'Gelecek beş yıl içinde turizme 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz. İstanbul'da 10 otel projemiz var. Bodrum'da da büyük bir turizm kenti kurma çalışmalarımız bulunuyor. Biz turizmin ülke ekonomisinde hak ettiği yeri henüz almadığını, dolayısıyla bu alanda daha yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz'dedi.

Akşam/Emin BABACAN

Oteli 1 günde açtı 
 
Ali Ağaoğlu bakanlıkla mücadeleyi kazandı

Uludağ'daki kaçak yapılaşmaya yönelik 'dönüşüm planına' tepki gösterip otelini kapatan Ali Ağaoğlu, Orman Bakanlığı'nın izin iptali ile ilgili kararının yürütmesinin durdurulması sonrası tesisini 1 günde yeniden açtı. Ağaoğlu, “Master plan devreye girene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Orman Bakanlığı'nın Uludağ'daki kaçak yapılaşmaya yönelik 'dönüşüm planı' çerçevesinde aldığı 'arazi tahsis izninin iptali kararına' tepki göstererek Uludağ'da 1988'den beri hizmet veren 5 yıldızlı Ağaoğlu My Resort Oteli'ni Temmuz sonunda kapatan Ağaoğlu, oteli önceki gün yeniden hizmete açtı. İzin iptali kararı sonrası Orman Bakanlığı aleyhine dava açtıklarını söyleyen Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Çarşamba günü bu kararın yürütmesi durduruldu. Yasal problemi şimdilik giderdik. Oteli açma talimatını hemen verdim. Bursa Valisi ve Belediye Başkanı'yla da görüşerek oteli 1 gün içinde hizmete açtık” diye konuştu.

Uludağ'ı 12 ay turizme hizmet verecek bir noktaya getirecek master planı hazırlanana kadar hukuki adımlarını sürdüreceklerini söyleyen Ağaoğlu, “İyi bir plan olması şartıyla gerekirse buraya yüzlerce milyon dolar yatırım da yapabilirim. Hatta oteli yıkıp yeniden yapmaya da hazırım” dedi.

Uludağ'ın Avrupa'daki rakipleriyle yarışır hale gelebilmesi için çözüm önerilerini sıralayan Ağaoğlu şöyle devam etti: “Bölgede 14-15 özel turizm tesisi varsa kamuya ait de 18-19 tesis var. Herhangi bir ekonomisi olmayan bu gudubet binalar, estetik açıdan gecekondulardan bile kötü. Öncelikle bunlar yıkılarak temizlenmeli. Oteller de yenileme yatırımlarını yapmalı. Kongre salonları, spor ve trekking parkurları yapılmalı. Sadece bunlar bile yapılsa Uludağ'ın sorunlarının yüzde 90'ı hallolur. Uludağ çiçek gibi olur, rakibi Davos'un önüne geçer.”

Yetki karmaşası sona eriyor

İzin iptalinin yürütmesinin durdurulması sonrası Uludağ'ın Ankara'dan değil Bursa'dan idare edilmesinin hedeflendiğine dikkat çeken Ağaoğlu, “Plan altyapı çalışmalarını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Yeni imar planı çalışmaları başlatıldı. Şu anda plan yapma yetkisinin kimde olduğu net değil. Ancak yakında bu yetkinin belediyeye geçmesi gündeme gelecek. Böylece yetki karmaşasının giderilmesinin önü açıldı” değerlendirmesini yaptı.

Otel boş kalmaz gerekirse misafirlerimi ağırlarım

Ali Ağaoğlu Cuma günü yeniden hizmete açtıkları Ağaoğlu My Resort Otel'in sezonda eski doluluk rakamlarına ulaşacağını belirterek, “Otelin dolacağını öngörüyorum. Ama kimse gelmezse de ben misafirlerimi ağırlarım. Otel yine de boş kalmaz” dedi. Geçen yıl kayak merkezi 15 milyon dolar yatırımla yenilenen 205 odalı tesiste geçtiğimiz yıl devreye giren ve toplam yatırım değeri 6 milyon 500 bin euro olan telesiyejlerle Uludağ'ın en yüksek noktasına 4.5 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılabiliyor. Turizme 5 yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, “İstanbul'da bazıları plan aşamasında olmak üzere 10'a yakın otel projemiz var. Bodrum'da bir turizm şehri kuruyoruz. Asil faaliyet alanımız inşaat. Yatımlarımız tam gaz sürüyor” diye konuştu.

BENİM GİBİ BİR ENAYİYİ BULMUŞLAR DA KULLANMIYORLAR

Ali Ağaoğlu, “Amacımız ticari kaygılardan çok Uludağ'ı dünyayla rekabet edebilecek noktaya taşımak. Burada 10 yılda kazanacağımı İstanbul'da aldığım arsada proje üreterek bir yılda kazanırım. Benim gibi yatırım yapacak enayiyi bulmuşlar da kullanmıyorlar” dedi.

Şövalyelik yaptık ama işsiz kalanlar için vicdanım sızladı

Otellerinin kapalı kaldığı sürede büyük bir maddi zarara uğramadıklarını dile getiren Ali Ağaoğlu, en büyük kaybın 200'ün üzerinde çalışanın işinden olması olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Tesis çalışanların aileleri ile beraber yaklaşık bin kişinin ekmek teknesiydi. Bu yüzden vicdanım sızladı” dedi. Uludağ'ın en stratejik pistlerinin kendilerine ait olduğunu söyleyen Ağaoğlu, “Kayak severleri cezalandırmak istemiyorduk. Tesisin kapanmasından sonra 200'e yakın kayak hocası toplanıp bizle görüştü. Otelin kapanışı, sadece iç ve dış pazarlarda Uludağ aleyhine olumsuz bir propaganda olmakla kalmadı, taksiciden manavına kadar tüm Bursa esnafını olumsuz etkiledi. Onların verdiği destekle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin çabaları, oteli yeniden açma kararımızda etkili oldu” diye konuştu.

Dünyanın en uzun binası Burj Dubai 4 Ocak'ta açılıyor

Dünyanın en uzun binası Burj Dubai, 4 Ocak 2010'da düzenlenecek bir törenle açılacak. Birleşik Arap Emirlikleri Haber Ajansı WAM, 800 metre uzunluğundaki Burj Dubai'nin, 4 Ocak'ta Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum tarafından resmen açılacağını duyurdu. 21 Eylül 2004 tarihinde yapımına başlanan Burj Dubai, Mimar Adrian Smith tarafından inşa edildi. 4.1 milyar dolara mal olan dünyanın en uzun binası Burj Dubai için 330 bin metreküp beton döküldü, 39 bin ton çelik kullanıldı ve 22 milyon saat çalışıldı. 
Vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön