07 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Her gün harçlık alan ve çok harcayınca fırça yiyen patron!

Ali Ağaoğlu: Her gün harçlık alan ve çok harcayınca fırça yiyen patron!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye'nin en zengin ve ünlü işadamlarından Ali Ağaoğlu, para kazanmayı çok iyi becerdiğini ama harcamayı beceremediğini söylüyor...



 

Ağaoğlu, "Harçlığımı, şirketimizin finans bölümünün başındaki Yurdagül Hanım verir. Çok para harcarsam ondan azar işitirim" diyor...

Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin en zengin işadamlarından biri... Çok çalışıyor, çok kazanıyor ama parayla ilişkisi sınırlı. En çok arabalara para harcıyor. Sosyal yardım kampanyalarında mutlaka yer alıyor. Sıkıldığı için tatil yapamıyor. Hobileri yok. Birbirinden lüks arabalarıyla en çok şantiyeleri dolaşıyor... Ağaoğlu, sorularımı samimiyetle yanıtladı...

"Zamanında biz de inşaatlarımızda kötü malzeme kullandık" demeniz çok dikkat çekti, eleştirildiniz de. bu konuda neler söyleyeceksiniz

Türkiye'de inşaat sektörünü bilen iki üç kişi varsa, bunlardan biri de benim. Bu konuda sadece bugün konuşmadım ki... 99 depreminden beri anlatıyorum. Yaşanan acı olayları hep birlikte gördük. Ama unutuluyor. Van depremi ile birlikte yeniden hatırladık. Amacım mevcut binalarımızın durumunu net bir şekilde ortaya koymaktı.

"Ben de yaptım" dediniz ya, demek ki o evlerin nerede olduğunu biliyorsunuz. Kötü durumdalar mı gerçekten

Gidip bakmaya gerek yok. İstanbul'un her tarafına bakın, aynı manzara var. İstanbul'un en lüks semtlerine bakın; Bağdat Caddesi'nden Etiler'e kadar pek çok binada aynı sorunlar var. Ben bir itirafta bulunmadım, bir tespitte bulundum.

ŞİMDİ DÜNYAYLA YARIŞIRIZ

Neydi sizi kötü malzemeyle ev yapmaya iten nedenler

O dönemdeki inşaat malzemelerinin kalitesine bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Yoktu... Sadece inşaat sektöründe mi Hayır... O zaman gazeteler nasıl basılıyordu Bugünkü sistem var mıydı Şimdi tek düğme ile sayfayı matbaaya gönderiyorsunuz. Aynı şey inşaat sektörü için de geçerli. Ne yapacaktık, kum mu ithal edecektik Ama şimdi her şey farklı. Mühendislik, mimarlık, teknoloji ve tasarım açısından dünyada yarışamayacağımız kimse yok.

Sürekli yeni projeleriniz var. Yaptığınız evler sizi de cezbeder mi Burada oturayım diye düşünür müsünüz

Tabii otururum. Ben değil ama çocuklarım yaptığım sitelerde oturuyor. Ben yalıda oturuyorum.

Sizin kendi yaşam alanınızda, evinizde olmazsa olmaz neleriniz var

Evde bir yatağın mutlaka olması lazım. (Gülüyor) Hayatımın dörtte üçü işte geçiyor. Günde 15-18 saat çalışıyorum. Dolayısıyla evimi ancak uyumak için kullanıyorum. Yanımda isterse Adriana Lima olsun, sabah 7'de kalkar, kahvaltımı yapar, çıkarım. 8'de de işimin başında olurum. Haftanın yedi günü durum böyle. Yalının keyfini evdeki yardımcı hanımlar çıkarıyor.

İŞİM HEP ÖNCELİĞİM OLDU

Çok çalışırken hayatta bazı şeyleri kaçırdığınızı düşünüyor musunuz

Doğrudur. Evliliğimi de bu yüzden yürütemedim. Eşimden 14 senedir ayrıyım. Belki ayrılığımızın en önemli etkenlerinden biri de ona çok fazla zaman ayıramamamdı. İşim her zaman önceliğim oldu.

Evliliğinizi bitirmeden bir başka beraberlik içinde olmanız eleştiriliyor!

Kağıt üzerinde evliyiz ama ben eşimden ayrılalı 14 sene oldu. O benim çocuklarımın annesi. İlk dönemlerde belki sıkıntılar yaşadık ama sonra ilişkimizi gayet sağlıklı bir biçimde, arkadaş çerçevesinde çözdük.

Ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz

Görüşürüz. Çocuklarımın evine gider kalırım. Ama eşimle ayrıyız.

Kağıt üzerinde evli olmak sizin için bir şeylerin garantisi mi

Öyle düşünmedim. Ama yeniden evlenmeye karar verirsem eşimden çok rahat ayrılırım.

Kağıt üzerinde evli olmak eşinize de sorumluluk yüklemiyor mu Başka bir hayata gitme özgürlüğü var mı

Semra Hanım benim hayatımda çok önemli. Eğer günün birinde onun da bir isteği olursa, hemen ayrılırız. Bu konuda bir sorunumuz yok. O da bana saygı gösterir, ben de ona saygı gösteririm.

Şengül Balıksırtı / SABAH

 


Geri Dön