10 / 01 / 2025

Riskli illeri sayan Prof. Dr. Okan Tüysüz’den 7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi!

Riskli illeri sayan Prof. Dr. Okan Tüysüz’den 7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Okan Tüysüz, Erzurum'un 7 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip fay hattı üzerinde olduğunu dile getirdi. Okan Tüysüz ayrıca bölgenin deprem geçmişine dikkat çekerek, risk altında olan şehirleri de açıkladı.



Erzurum’un Pasinler ilçesinde 8 Ocak 2025 tarihinde yaşanan 4.5 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki deprem riskini bir defa daha gündeme taşıdı. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgedeki deprem potansiyelini de değenlendirdi.

NTV'ye konuşan Prof. Dr. Tüysüz, Erzurum’un ülkemizde diri fay hatlarının geçtiği 24 kentten bir tanesi olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Prof. Dr. Okan Tüysüz yaptığı açıklamada “Bugün yarın deprem olacağına dair herhangi bir şey söyleyemeyiz fakat eninde sonunda Erzurum ve çevresi depremlerle sarsılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Uzmanlara göre, Erzincan’dan Gürcistan’a uzanan Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Erzurum, 7 büyüklüğünde yıkıcı depremler üretme potansiyeli ile dikkat çekiyor. Söz konusu bu öngörü, 1983 senesinde yaşanan ve 6.9 büyüklüğünde sarsıntıya sebep olan Narman depreminin de hatıralarda taze olduğunu gösteriyor.

Riskli illeri sayan Prof. Dr. Okan Tüysüz’den 7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi!

Prof. Dr. Tüysüz ayrıca açıklamasında Erzurum’un dışında Bingöl, Erzincan ve Elazığ gibi kentlerin de risk altında olduğunu belirtti. Açıklamasında çÖzellikle Bingöl’ün Karlıova ilçesinden Marmara Denizi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın 7.2 büyüklüğüne varabilecek depremler üretebileceğini söyledi.

1983 senesinde Narman’da yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem, bölgenin depremsellik açısından ne denli aktif bir yapıya sahip olduğunu ortaya çıkarırken, Prof. Dr. Tüysüz bu büyüklükte depremlerin tekrarlama olasılığının oldukça yüksek olduğunu kaydetti.


DEPREM KORKUSU KONUT TERCİHLERİNİ DE DEĞİŞTİRDİ

Ülkemizde meydana gelen depremler, vatandaşların konut tercihlerini de resmen yeniden şekillendirdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eski ve çürük yapı stoklarına duyulan güven azalırken, depreme dayanıklı yeni yapılara olan talep de hızlı bir şekilde artış gösterdi.

 

Dar gelirliye konut projesinde şartlar netleşiyor! İşte başvuru şartları 2025!

Şeker GYO, Şeker Kule’nin değeri 4 milyar 500 milyon TL’ye ulaştı

Gayrimenkul sektöründe 2025 rüzgarı! Konutta yeni trend ve beklentiler ortaya çıktı!


Geri Dön