Genel

Ali Ağaoğlu: İstanbul'daki yapıların yüzde 70'i yenilenmeli

Bu yıl, Forbes Dergisi'nin en zenginler listesinde 6. sırada yer alan Ali Ağaoğlu, “Geleceği Tasarla, İnşa Et, Yaşa” ba&

İş hayatına çok küçük yaşta adım attığını ve ilk ihalesini eğitim gördüğü lisede kazandığını söyleyen Ali Ağaoğlu, inşaatçı olan babasıyla yaşadığı kuşak çatışmasının kendisini motive ettiğini ve elde ettiği başarıda büyük pay sahibi olduğunu belirtti. Ağaoğlu, “Babam çok iyi bir tüccardı. Ancak bana göre fazla muhafazakardı. Dünya görüşlerimiz ve iş anlayışlarımız örtüşmüyordu. Ben daha atak ve girişimci olmak istiyordum. 1977 yılında babamdan aldığım her şeyi kendisine iade ederek, tek başıma yola çıktım” şeklinde konuştu.

‘Kriz Var Diye Oturup Ağlamadık, İş Yaptık'

Ä°ÅŸini seven insanın baÅŸarısız olamayacağını iddia eden Ali AÄŸaoÄŸlu, iÅŸini ve çalışmayı çok sevdiÄŸini belirterek, çalışanlarıyla arasında bir gönül bağı bulunduÄŸunu, ekibine daima güvendiÄŸini ve takım çalışmasına inandığını söyledi. Ä°ÅŸ yaÅŸamında daima kazan-kazan prensibiyle hareket ettiÄŸini söyleyen AÄŸaoÄŸlu, “Her zaman para kazanmayı düşünemezsiniz. Biz, tüm projelerimizde tüketiciden yana tavır aldık. Ä°htiyaçları ve beklentileri çok iyi saptadık. 2001 yılında kriz nedeniyle tüm yatırımlar durmuÅŸken, ‘oturup aÄŸlamayacağız, iÅŸ yapacağız' diyerek 5 projeye kazma vurduk ve 2.000'in üzerinde konut sattık. Kriz döneminde ev alınmaz algısını yıktık.  Hem biz hem de bizden konut alanlar kazandı” dedi.

KonuÅŸmasında deprem ve kentsel dönüşüm konusunda da deÄŸinen Ali AÄŸaoÄŸlu, Ä°stanbul'daki yapıların yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiÄŸini ifade etti. AÄŸaoÄŸlu, nitelikli ve yüksek binalarla, hem deprem güvenliÄŸi hem de trafik sorunlarına çözüm getirilebileceÄŸini savundu. Türkiye'de nitelikli konut üretimini baÅŸlattıklarını söyleyen Ali AÄŸaoÄŸlu, mevcut yapıları yıkarak kentleri yenilemenin bir zorunluluk olduÄŸunu ve en kısa zamanda bu dönüşümün tamamlanması gerektiÄŸini söyledi. 

‘Ankara Türkiye'nin Gerçek Gücünün Farkında Değil'

Türkiye'nin çok büyük bir potansiyeli olduğunu ve siyasilerin, bu potansiyelin tam anlamıyla farkında olmadıklarını ifade eden Ali Ağaoğlu, uzlaşma kültürünün gelişmediğini ve kollektif çalışmayla ortak projeler üretilemeyişinin sorunların askıda kalmasına neden olduğunu söyledi. Ağaoğlu; “Ekonominin dışında her şeyi konuşuyoruz. Asıl öncelikli sorunumuzun bu olduğu gözden kaçırılıyor. Türkiye'nin genç nüfusuna iş ve aş verilmezse sosyal olaylar kaçınılmaz olarak tırmanır. Buna karşın, gelir düzeyi artar, insanlar rahat yaşamaya başlarsa inanıyorum ki bugün toplumumuzda yaşanan çekişmelerin, uyuşmazlıkların çoğu son bulur. Ben Türkiye'nin gücüne inanan bir insanım. Gelecekte ekonomik sorunların aşılacağını ve bir uzlaşma kültürünün gelişeceğini düşünüyorum” dedi.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Kriz var diye oturup ağlamadık, iş yaptık'

Forbes Dergisi'nin en zengin Türkler listesinde 6'ncı sırada yer alan Ali Ağaoğlu, "Geleceği Tasarlamak" konferanslarının bu haftaki konuğu oldu. İnşaatçı olan babasıyla yaşadığı kuşak çatışmasının kendisini motive ettiğini ve elde ettiği başarıda büyük pay sahibi olduğunu belirten Ağaoğlu, iş yaşamında daima kazan-kazan prensibiyle hareket ettiğini anlattı. Ağaoğlu, "2001 yılında kriz nedeniyle tüm yatırımlar durmuşken, 'oturup ağlamayacağız, iş yapacağız' diyerek 5 projeye kazma vurduk ve 2 binin üzerinde konut sattık" dedi.
Sabah