30 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, Londra'da 39 ve 54 katlı iki kule yapacak

Ali Ağaoğlu, Londra'da 39 ve 54 katlı iki kule yapacak

Türkiye'nin en zengin inşaatçıları arasında yer alan Ali Ağaoğlu, Londra'nın finans merkezinde 39 ve 54 katlı iki kule dikecek. 300 milyon dolarlık projenin başına 24 yaşındaki oğlu Alican geçecek



Ağaoğlu"nun Londra"da gerçekleştireceği karma kullanımlı proje, ünlü Canary Wharf merkezi iş alanının güney batısındaki Cuba Caddesi"nin güney ucunda yer alıyor. Cuba Caddesi, genellikle tarihi yapıların bulunduğu ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımına geçişin öne çıktığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Cadde aynı zamanda metro ve yol bağlantılarına sahip. Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3.500 metrekare büyüklüğünde ve şehrin iş ve alışveriş merkezi olarak bilinen Canary Wharf"a yürüme mesafesinde bulunuyor.
Tamamen temizlenerek inşaata uygun hale getirilen arsa üzerinde birisi 157 metre, diğeri 122 metre yüksekliğinde iki kule inşaa edilmesi planlanıyor. Yüksek kulenin 54 katlı olması ve bu kulede 251 adet rezidans dairenin yer alması planlanıyor. Birinci kulenin giriş ve birinci katları ticari ünitelere ev sahipliği yapacak. İkinci kule ise 39 katlı olacak. Bu kulenin ilk 18 katının 210 odalı 5 yıldızlı bir otel olarak kullanımı planlanırken 14 katında ise yine 120 adet rezidans dairesi yer alacak. Böylece her iki kulede toplam 371 rezidans dairesi olacak. Her iki kulenin de bodrum katları otopark olarak değerlendirilecek. Söz konusu kuleler yeşil alanlara ve içinde Türk hamamı, spor salonu ve yüzme havuzundan oluşan Ağaoğlu My Club"a sahip olacak.
Ağaoğlu Londra projesi; 51.900 metrekare rezidans konut, 9.300 metrekare ticari üniteler ve 15.700 metrekare otel olmak üzere toplam 77.000 metrekareden oluşuyor. Projeden beklenen toplam hasılatın 567 milyon Pound (GBP), arsa maliyeti hariç toplam maliyetinin ise 189 milyon Pound"u (GBP) bulması öngörülüyor.

Alican Ağaoğlu: œCanary Wharf"ta konuta yoğun talep var
Ağaoğlu"nun yurtdışındaki ilk konut ve turizm yatırımı olan Londra projesinin yöneticiliğini Ali Ağaoğlu"nun İngiltere"deki American Intercontinental University"de eğitimini tamamlayan oğlu Alican Ağaoğlu yapacak.
Alican Ağaoğlu, projenin yer aldığı kuzey Dogs yarımadası Canary Wharf"da çalışan beyaz yakalı kesimin öncelikli yerleşim alanı olduğunu ve Canary Wharf"a on dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bölgede çok yüksek kiracı talebi izlendiğini belirtiyor. Alican Ağaoğlu"na göre, bu ilgi nedeniyle bölgede son 3-4 yıldır yoğun bir yatırımcı ilgisi oluşmuş durumda.
Ağaoğlu projesindeki iki kulenin mimari olarak birbirini tamamlaması ama görsel olarak ayırt edilebilir olması öngörülüyor. Kuleler, Dogs yarımadasındaki diğer benzeri uzun kule-kısa kule yapılarını izleyecek ancak Ağaoğlu yüksek kulesinin en tepesinde dikkat çekici bir cam tavan yer alacak. Bu cam tavan altında tüm yaşayanlara açık bir bahçe ve etkinlik alanı yer alacak. Binalar gün ışığı ve rüzgar testlerine göre şekillendirilecek, cepheleri ise enerji etkin çift cam ile donatılacak.
Projede yüksek kulede yer alacak dairelerin 1+1"den 5+1"e kadar, 71 ile 231 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olması planlanıyor. Diğer kulede yer alacak uygun fiyatlı konutların ise 1+1"den 5+1"e kadar, 55 ile 119 metrekare arasında olması öngörülüyor.
Söz konusu projeye öncelikli talebin Türkiye, Rusya, Hong Kong ve çin gibi gelişen piyasalarda yer alan yatırımcılardan gelmesi bekleniyor.

Basında yer alan diğer haberler:

Londra'ya Ağaoğlu imzası

Türkiye'nin en çok konuşulan müteahhiti Ağaoğlu"nun son bombası Londra"da yapacağı proje

Ayazma ve Ataşehir"de 10 bin TL peşinatlı ev kampanyası ile son dönemin en çok konuşulan müteahhiti olan Ali Ağaoğlu"nun son bombası Londra"ya yapacağı proje oldu. Finansın kalbinin attığı City"ye yakın Canary Wharf bölgesinde 157 ve 122 metrelik 2 kuleden oluşacak projede 5 yıldızlı otel, ofis katları ve 371 adet rezidans daire yer alacak. Projeye talebin Türkiye, Rusya ve çin"den gelmesi bekleniyor.

Ataşehir"de yaptığı konutlarla ünlenen, son olarak Ayazma"da başlattığı ve reklamlarında da kendisinin oynadığı ˜10 bin peşin ev senin" kampanyası ile adından çok söz ettiren Ali Ağaoğlu, yurtdışına da açıldı. Ağaoğlu ilk yurtdışı projesi için de dünyada gayrimenkul fiyatlarının en pahalı seviyede bulunduğu Londra"yı seçti.

Ağaoğlu"nun Londra"da gerçekleştireceği proje, ünlü Canary Wharf merkezi iş alanının güney batısındaki Cuba Caddesi"nin güney ucunda yer alıyor. Bu bölge genellikle tarihi yapıların bulunduğu ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımının öne çıktığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Ağaoğlu"nun kuleleri ile komşu binalar arasında HSBC, Citibank ve Morgan Stanley"nin Londra merkezleri de bulunuyor.

Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3 bin 500 m2 büyüklüğünde ve şehrin iş ve alışveriş merkezi olarak bilinen Canary Wharf"a yürüme mesafesinde bulunuyor.

M2 fiyatı 10 bin pound

Tamamen temizlenerek inşaata uygun hale getirilen arsada biri 157, diğeri 122 metre yüksekliğinde 2 kule inşa edilmesi planlanıyor. Yüksek kulenin 54 katlı olması ve bu kulede 251 rezidansın yer alması tasarlanıyor. Planlara göre, diğer kule ise 39 katlı olacak. Bu kulenin ilk 18 katının 210 odalı 5 yıldızlı bir otel olması, 14 katında ise yine 120 adet rezidansın yer alması öngörülüyor. Böylece her iki kulede toplam 371 rezidans olacak. Söz konusu kulelerde, Türk hamamı, spor salonu ve yüzme havuzundan oluşan Ağaoğlu My Club da yer alacak.

Ağaoğlu Londra projesi, 51 bin 900 metrekaresi rezidans, 9 bin 300 metrekarebi ticari üniteler ve 15 bin 700 metrekaresi ise otel olmak üzere toplam 77 bin metrekareden oluşuyor. Projede ortalama metrekare fiyatlarının 8 ile 10 bin pound olacağı ve beklenen toplam hasılatın 567 milyon pound olduğu öğrenildi. Ali Ağaoğlu proje ile ilgili olarak œTürk müteahhitlerinin ve Türk mimarlarının neler yapabileceğini Londra"da göstereceğim dedi.

Projede yüksek kulede yer alacak dairelerin 1+1"den 5+1"e kadar, 71 ile 231 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olması planlanıyor. Diğer kulede yer alacak uygun fiyatlı konutların ise 1+1"den 5+1"e kadar, 55 ile 119 metrekare arasında olması öngörülüyor. Söz konusu projeye öncelikli talebin Türkiye, Rusya, Hong Kong ve çin gibi gelişen piyasalarda yer alan yatırımcılardan gelmesi bekleniyor.

Projenin yöneticiliğini Alican Ağaoğlu yapacak

Ağaoğlu"nun yurtdışındaki ilk yatırımı olan Londra projesinin yöneticiliğini Ali Ağaoğlu"nun İngiltere"de American Intercontinental University"de eğitimini tamamlayan oğlu Alican Ağaoğlu yapacak. Alican Ağaoğlu, projenin yer aldığı kuzey Dogs yarımadasının Canary Wharf"da çalışan beyaz yakalı kesimin öncelikli yerleşim alanı olduğunu ve Canary Wharf"a yürüme mesafesinde bulunan bölgede çok yüksek kiracı talebi izlendiğini belirtti. Projedeki 2 kulenin mimari olarak birbirini tamamlaması ama görsel olarak ayırt edilebilir olması öngörülüyor. Ağaoğlu"nun yüksek kulesinin tepesinde dikkat çekici bir cam tavan ve cam tavanın altında açık bir bahçe ile etkinlik alanı yer alacak. Binalar gün ışığı ve rüzgar testlerine göre şekillendirilecek, cepheleri ise enerji etkin çift cam ile donatılacak.

10 bin pound peşin, Londra"da ev senin

Ağaoğlu hem Ataşehir hem de Ayazma"da 10 bin TL peşinatla ev satmıştı. Kimbilir belki Londra"da da benzer bir kampanya yapar...
Vatan

 Ali Ağaoğlu'ndan Londra'da yeni proje!

İstanbul'da hayata geçirdiği konut projeleri, özel hayatı, arabaları ve son olarak da kendisinin oynadığı reklam filmleriyle adından söz ettiren Ağaoğlu şžirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, şimdi de 'Tower'ını Londra'ya dikiyor. Ağaoğlu, Londra'da, City Bank, Morgan Stanley, HSBC gibi finans kuruluşlarının merkezinin de bulunduğu finans merkezi Canary Wharf'ta konut, ofis ve otelden oluşan karma bir projeye imza atacak. Projenin başına ise Ağoğlu'nun Londra'da Uluslararası Ekonomi eğitimi gören 24 yaşındaki oğlu Alican Ağaoğlu geçecek. 2011'in ilk çeyreğinde inşaatına başlanacak ikiz kulelerden biri 39 kat (122 metre), diğeri 54 kat (157 metre) olarak projelendirildi. 340 adet rezidans, 210 odalı 5 yıldızlı otel ve 12 bin metrekarelik ofis alanının yer alacağı proje, 28 dönümlük arsa üzerine inşa edilecek.

LONDRA'DA TÜRK İMZASI
Türk bir mimarla birlikte Londra'nın en prestijli projelerinden birine imza atacaklarını açıklayan Ağaoğlu, 28 dönümlük arsayı tapusuyla birlikte 28 milyon pounda satın aldıklarını kaydetti. Ağaoğlu, 190 milyon poundluk (300 milyon dolar) yatırım yapacaklarını projeden 450-500 milyon poundluk hasılat beklediklerini anlattı. Projeyle ilgili bilgi veren Alican Ağaoğlu da, 'Yüksek kuledeki daireler 1+1'den 5+1'e kadar 71 ile 231 metrekare, diğer kulede ise 55 ile 119 metrekare arasında 1+1 ile 5+1 arasıda değişen tiplerde olacak' dedi. Alican Ağaoğlu, projeye öncelikli talebin, Türkiye, Rusya, Hong Kong ve çin gibi gelişen piyasalardan geldiğini kaydetti.

Proje oğul Alican'a emanet
Ağaoğlu, projeyi dört yıldır Londra'da eğitim gören oğlu Alican Ağaoğlu'na emanet etti. Alican Ağaoğlu '4 yıl İsviçre'de lise eğitimi aldım, 4 yıldır da Londra'da Uluslararası Ekonomi okuyorum. Bu proje ilk profesyonel işim olacak. Bundan sonra da Avrupa'nın diğer şehirlerinde projeler gerçekleştireceğiz' dedi.

2011'de kazmayı vuracak
Ağaoğlu, daha önce arsa üzerine Mimar Birol Gültekin tarafından hazırlanan avan projeyi uygulayacaklarını ifade ederek iki ay içinde ruhsat işlemlerini tamamlayacaklarını söyledi. Ağaoğlu, projedeki rezidansların satış fiyatlarını belirlemediklerini ancak çevredeki rezidansların 9 bin 500 pounddan satıldığını söyledi.
Sabah/Bülent Yoldaş

Avrupa"ya girişi Londra"dan yaptı
Son dönemde Paris Hilton ile kamera karşısına geçmesi gündeme gelen, çektiği reklam filmleri ve gerçekleştirdiği konut projeleri dikkat çeken Ali Ağaoğlu, yurtdışındaki İlk Gayrimenkul Yatırımını Londra"nın merkezine yapıyor. Canary Wharf"ta inşa edilecek 157 ve 122 metrelik iki kulede 5 yıldızlı otel ve rezidans yer alacak. Projeyi Ali Ağaoğlu"nun oğlu Alican Ağaoğlu yönetecek.

Ağaoğlu"nun Londra"da gerçekleştireceği karma kullanımlı proje, ünlü Canary Wharf merkezi iş alanının güney batısındaki Cuba Caddesi"nin güney ucunda yer alıyor. Cuba Caddesi, genellikle tarihi yapıların bulunduğu ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımına geçişin öne çıktığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Cadde aynı zamanda metro ve yol bağlantılarına sahip. Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde ve şehrin iş ve alışveriş merkezi olarak bilinen Canary Wharf"a yürüme mesafesinde bulunuyor.
Proje iki kule inşa edilmesi planlanırken yüksek kulenin 54 katlı olması ve bu kulede 251 rezidans dairenin yer alması planlanıyor. Birinci kulenin giriş ve birinci katları ticari ünitelere ev sahipliği yapacak. İkinci kule ise 39 katlı olacak. Bu kulenin ilk 18 katının 210 odalı 5 yıldızlı bir otel olarak kullanımı planlanırken 14 katında ise yine 120 adet rezidans dairesi yer alacak. Böylece her iki kulede toplam 371 rezidans dairesi olacak. Her iki kulenin de bodrum katları otopark olarak değerlendirilecek. Söz konusu kuleler yeşil alanlara ve içinde Türk hamamı, spor salonu ve yüzme havuzundan oluşan Ağaoğlu My Club"a sahip olacak.

Avrupa'daki ilk yatırımın maliyeti
Ağaoğlu Londra projesi 51 bin 900 metrekare rezidans konut, 9 bin 300 metrekare ticari üniteler ve 15 bin 700 metrekare otel olmak üzere toplam 77 bin metrekareden oluşuyor. Projeden beklenen toplam hasılatın 567 milyon Pound (GBP), arsa maliyeti hariç toplam maliyetinin ise 189 milyon Pound"u (GBP) bulması öngörülüyor.
A.A

Ağaoğlu Londra"ya rezidans yapıyor

Ağaoğlu şžirketler Grubu, ilk yurt dışı yatırımını Londra"ya yapıyor.

Karma kullanımlı proje, ünlü Canary Wharf merkezi yakınlarında inşa edilecek. Projede 157 metre, 122 metre yüksekliğinde iki kule inşaa edilmesi planlanıyor. Ağaoğlu Londra projesi, 51.900 metrekare rezidans, 9.300 metrekare ticari üniteler ve 15.700 metrekare otel olmak üzere 77 bin metrekareden oluşuyor. Projeden beklenen toplam hasılatın 567 milyon pound olması öngörülüyor. Ağaoğlu"nun yurtdışındaki ilk konut ve turizm yatırımı olan Londra projesinin yöneticiliğini Ali Ağaoğlu"nun oğlu Alican Ağaoğlu yapacak. Alican Ağaoğlu yaptığı açıklamada, projenin yer aldığı kuzey Dogs yarımadasında çok yüksek kiracı talebi izlendiğini belirtiyor
Star


Sabancı, dünyanın sorunu için ilk adımı 'merkez'le attı

Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Dr. Fatih Birol, nükleer enerjinin Türkiye için elzem olduğunu belirtti ve ekledi: Nükleere evet ama hangi ülkelerle çalışacağımız ve hangi teknolojileri getireceğimiz dikkatli olmalıyız
SABANCI Üniversitesi tarafından kurulan 'İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi', Sabancı holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve merkezin fahri danışmanlığını üstelenecek Dr. Fatih Birol'un katılımıyla üniversitenin Karaköy'deki İletişim Merkezi'nde tanıtıldı. Toplantıda konuşan Güler Sabancı, 'Enerji ve iklim değişikliği dünyanın konusu. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir çözüm ortaklığının da dünya çapında uluslararası boyutta olması gerekiyor.


İLK ADIMI ATIYORUZ
 Ayrıca görüyoruz ki dünyadaki gelişmeler bu konunun kaynağı, kullanımı ve çözümü açısından daha çok doğuya doğru kayıyor.   Bu da özellikle ülkemizi ve İstanbul'u önemli bir yer haline getiriyor. Biz İstanbul Uluslar- arası Enerji ve İklim Merkezi diyoruz. Bu merkezin kurulabilmesi için ilk adımı atıyoruz'' şeklinde konuştu.

Nükleer için 3 kere evet!
MERKEZİN fahri danışmanlığını yürütecek olan Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Dr. Fatih Birol da   nükleer enerjinin Türkiye için elzem bir teknoloji olduğunu düşündüğünü, bunun, Türkiye gibi elektrik talebi çok hızlı bir şekilde artan ülkelerde hem düşük maliyet hem de çevreye zarar vermeden elektrik enerjisi üretebilen bir teknoloji olduğunu belirterek, 'Nükleer enerjiye evet, hatta evet, evet, evet... Ama hangi ülkelerle çalışacağımız ve hangi teknolojileri ülkemize getireceğimiz konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Bütün ülkelere bu tavsiyede bulunuyorum. Türkiye'nin enerji konusunda birçok ülke ile çalışması yararlı olacaktır' dedi.
Akşam

 


Geri Dön