05 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu’na Park Orman yeniden teklif mi edildi?

 Ali Ağaoğlu’na Park Orman yeniden teklif mi edildi?

Ali Ağaoğlu Orman Bakanlığı’nın, Fatih Ormanları’nın kullanma hakkıyla ilgili, “Bize, sözleşmeyi yenileyelim, başvurunuzu yapın” dediğini aktardı




Ağaoğlu Grubu tarafından Türkiye’nin en büyük konut projesi olarak lanse edilen Maslak 1453, inşaatının ve satışa başlamasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesinin ardından adeta Türkiye’nin en tartışmalı konut projesine dönüştü.


Ağaoğlu’nun Fatih Ormanları’nın uzantısı olan Park Orman’ın bir bölümünü uzun vadeli kiraladığı projede, en büyük tartışma da Orman Bakanlığı’ndan kiralanan söz konusu alan için koptu. Toplam 2 milyon metrekareyi bulan alanın kullanım hakkı oluşan tartışma ortamı ile birlikte Orman Bakanlığı tarafından Ağaoğlu’ndan geri alındı.


Çevrecilerin yeşile zarar verdiğine ilişkin iddialarını ise Ağaoğlu yönetimi kesin bir dille yalanlıyor ve Türkiye’nin en çevreci projesini yaptıklarını dile getiriyor. 4 bin 700’ü konut, 5 bin 500 bağımsız bölümden oluşan, 3 ayrı tipte 24 kule üzerinde yükselecek Maslak 1453’e dönük satışlar ise hız kesmeden sürüyor. Ağaoğlu, tartışmaların azaldığını dile getiriyor ve “Orman konusunda çıkan tartışmalar sırasında ve sonrasında tek bir dairenin dahi geri verilmemiş olması projeye olan güveni gösteriyor” diyor. Ayrıca Ali Ağaoğlu, geçen hafta düzenlenen Capital 500 Ödül Töreni’nde Ekonomist’e özel yaptığı açıklamada, Orman Bakanlığı’nın, Fatih Ormanları’nın kullanma hakkıyla ilgili, “Bize, sözleşmeyi yenileyelim, başvurunuzu yapın” dediğini aktardı. Ali Ağaoğlu, bunun için “Şimdilik başvurmayacağız” diyor.

Ekonomist


Geri Dön