28 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'nun 4 milyar dolarlık Milas projesi çöpe gitti

Ali Ağaoğlu'nun 4 milyar dolarlık Milas projesi çöpe gitti

Avrupa ekonomilerini alt üst eden kriz, Ali Ağaoğlu'na Kuzey Avrupalıları hedefleyerek geliştirdiği 4 milyar dolarlık Milas projesini çöpe attırdı



Net Holding'in Bodrum Milas'taki 9 milyon 500 metrekarelik arazisi üzerine yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırımla mega bir turizm alanı kurmak için start veren Ağaoğlu Şirketler Grubu, mevcut projeyi çöpe atıp, yeni bir proje hazırlayacak. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bodrum Milas Turizm Alanı'nı başta İngilizler olmak üzere Kuzey Avrupa'da yaşayanlara yönelik olarak projelendirdiklerini anlatarak, mali krizin Avrupa'yı vurmasıyla pazarlama sorunlarının yaşanacağı gerekçesiyle projeyi çöpe atıp, Körfez ve Orta Doğu'da yaşayanlara göre projeyi yeniden şekillendireceklerini söyledi. Ağa oğlu ortadoğuluların Avrupalılara göre daha büyük evleri tercih ettiğini vurgulayarak, yeni projede evlerin daha da büyük olarak planlanacağını anlattı.

AVRUPA 4-5 YILDA DÜZELİR
2008 yılının ikinci yarısında küresel krizin patlak verdiğini ve en çok Avrupa ve Avrupa emlak pazarının krizden olumsuz etkilendiğini hatırlatan Ağaoğlu, "Şimdi Avrupa mali krizle boğuşuyor. Avrupa'nın kendine gelmesi 4-5 yılı bulur. Para Avrupa'dan Ortadoğu'ya kaydı. Bu Avrupa'da pazarlama açısından sorunlar yaratıyor Projeyi çöpe atıp yeni proje hazırlayacağız. Avrupalılara yönelik olarak şekillendirdiğimiz Bodrum Milas projesini paranın yönünün kaydığı ve Türkiye'ye ilgisi artan Körfez ve Ortadoğululara göre yeniden revize edeceğiz" dedi.

İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ
Ağaoğlu, uluslar arası fonlardan ve yatırımcılardan projeyi devralmak ya da ortaklık için teklifler geldiğini ifade ederek, projeyi satmak ya da ortaklık kurmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ancak, projenin pazarlanmasına destek olabilecek bir şirketle ortaklığa sıcak bakabileceklerini kaydetti. Ağaoğlu, Muğla-Milas'ın Mandalya Körfezi kıyılarında gerçekleştirilecek projenin, toplam 9 milyon 500 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçeceği bilgisini vererek, projenin Bodrum'a 25 kilometre, Bodrum-Milas Uluslararası Havaalanına 5 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI HAZIRLANIYOR
Ali Ağaoğlu, Temmuz 2008'de projeye başladıklarını ve ilk etapta hayata geçirilecek 18 delikli golf sahasının çimlendirilmesi çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, bu süreçte proje alanında eski Yunan ve Roma kalıntılarının bulunması nedeniyle Anıtlar Kurulu'nun projeyi durdurduğunu hatırlattı. Koruma amaçlı İmar Planı'nın yaklaşık 1 ay içinde çıkacağını belirten Ağaoğlu, planın çıkmasının ardından çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön