28 / 04 / 2024

Ali Babacan'dan kira fiyatlarına tepki!

Ali Babacan'dan kira fiyatlarına tepki!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya üzerinden son günlerde kiralık evlerdeki fiyat zamlarına tepki gösterdi.



Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı. Timetürk'te yer alan habere göre; YÖK'ün açıklamasının ardında kira fiyatları tavan yaptı. Üniversite öğrencileri sosyal medyada artan kira fiyatlarına '#kampüsteçadır' etiketi ile isyan etti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan öğrencilere destek verdi, "Ekonominin şahlandığını iddia eden iktidar acaba öğrencilerin bu fiyatları ailelerine söylerken ne kadar sıkıldıklarını biliyor mu?" şeklinde soru yöneltti.

Babacan, üniversite öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlayacakları zaman karşılaştıkları sorunları ifade ederken "Üniversite öğrencilerinin yurt veya ev bulması gerekiyor. Fakat ücretler ödenemeyecek düzeylerde" dedi.

Ali Babacan dan kira fiyatlarına tepki!

Babacan, sosyal medya hesabından paylaşım yarakk üniversite öğrencilerinin karşılaştığı yurt ve ev fiyatları sorununa vurgu yaptı. Babacan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yüz yüze eğitime geçiyoruz. Üniversite öğrencilerinin yurt veya ev bulması gerekiyor. Fakat ücretler ödenemeyecek düzeylerde. Ekonominin şahlandığını iddia eden iktidar acaba öğrencilerin bu fiyatları ailelerine söylerken ne kadar sıkıldıklarını biliyor mu?"

Emlak piyasasında eğitim hareketliliği başladı!


Geri Dön