30 / 04 / 2024

Deva Partisi'nden kira fiyatlarına tepki!

Deva Partisi'nden kira fiyatlarına tepki!

Son zamanlarda artan kira fiyatlarına karşı siyasi partilerden tepki gelmeye devam ediyor. Son olarak DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, kiraların vatandaşları mağdur ettiğini dile getirdi.



Türkiye genelinde kira fiyatlarındaki artış gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Batmansonsöz'de yer alan habere göre;  DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, vatandaşların yükselen kira ücretleri nedeniyle mağdur olduğunu dile dile getirdi.

Batman’da yüksek ev ve işyeri kiralarına ilişkin değerlendirme yapan “Batman’da son 1 yılda kiralar, yüzde 100 civarında artış gösterdi. Bu durum, ülke ortalamasının neredeyse 3 katı. Ülkemizde son 1 senede en yüksek kira artışı yaşanan 3 ilden biriyiz. Batman’da 900 bin, 1 milyon lira civarında daireler satılmaya başlandı. Bu durum, diğer tüm daire fiyatlarının ve kira fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. İlimizde birçok bölgede ev kiraları 4 bin lirayı aşmış durumda. Halkın büyük çoğunluğunun şikayetçi olduğu kira ve konut fiyatlarındaki artışın bir an önce önüne geçilmesi gerektiği çok açık. Özellikle devlet eliyle bölgemizde yeni  TOKİ  projelerinin yapılması elzem. Aynı zamanda arz-talep dengesinin korunması için yeni imar alanları da değerlendirilebilir. Kentsel dönüşüm için ise daha esnek politikalara ihtiyaç var. Toplumun ihtiyacını karşılayacak derecede konut yapıldığı zaman kira ve satış fiyatlarında yaşanan bu mağduriyetin önüne geçilebilir” dedi.

Batman'da ev kiraları cep yakıyor!


Geri Dön