30 / 04 / 2024

Kira fiyatlarına deprem zammı!

Kira fiyatlarına deprem zammı!

İzmir'de yıkım ve hasara neden olan depremin ardından barınma ihtiyacı içinde olanlar fahiş fiyat artışlarına tepki gösterdi. Kira fiyatlarında bin lira civarında artışlar yaşandı.



İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı deprem sonrasında özelikle Bayraklı'da yaşayan vatandaşlar güvenli ev arayışına girdi. Evlerinin depreme karşı riskli olması nedeniyle yer değiştirmek isteyenler, İzmir’de taşınacak boş kiralık konut bulamadıkları için şikayetçi. 

BİN LİRA ARTIŞ

Kira fiyatlarına deprem zammı!

Hürriyet'te yer alan habere göre; İzmir’de ciddi anlamda ev karmaşası yaşandığını anlatan  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Herkesin aynı anda ev aramaya başladığı andan itibaren bulunan evlerin fiyatları yükseldi. Kirası 2 bin lira olan evler 3 bin lira, 3 bin lira olanlar ise 4 bin liraya yükseldi. İnsanlar yine Bornova ve Bayraklı’da oturmak istiyor ama daha düşük katlarda oturmak istiyorlar. Hem işleri hem ailelerinin orada olmasından kaynaklı diğer ilçeler çok tutulmuyor” diye konuştu.

Mal sahiplerinin kiraları yükseltmelerinin dışında depremzedelerin de fiyatlarda yükselişe neden olduğundan bahseden Güleroğlu, şunları söyledi: “Bir depremzede 3 bin liraya bulduğu evin başka bir depremzede tarafından 3 bin 500 liraya tutulduğunu söyledi. Bu artışlar kendiliğinden oluştu. Arzın talebi karşılayamaması, arayışların Bayraklı ve Bornova’da olmasına bağlı olarak ciddi sıkıntılar oluştu.”

Evi hasarlı olanlar yeni ev bulmakta zorlandıklarından bahsederken yapılan zamlar nedeniyle zor durumda kaldıklarından bahsetti. 

Kiralık ev kalmadı! Fırsatçılar arttı!

O ilçelerde ev fiyatları yüzde 5 arttı!


Geri Dön