01 / 05 / 2024

Ali Çetin Ankara'da 175 caddenin satılık olduğunu savundu!

Ali Çetin Ankara'da 175 caddenin satılık olduğunu savundu!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Ankara´da 175 adet cadde ve sokağın satılık durumda olduğunu savundu



Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Ankara´da 175 adet cadde ve sokağın satılık durumda olduğunu savunarak, "Satılan Züğürt Ağa´nın Haraptar köyü değil, Türkiye Cumhuriyeti´nin Başkentidir" dedi.

Çetin, Kızılay İnsan Hakları Heykeli önünde yaptığı basın açıklamasında, söz konusu sokak ve caddelerin tamamının kiralama yolu ile satıldığında 7 milyar 409 milyon lira edeceğini dile getirerek, "Bu cadde ve sokakları alanlar ise Ankaralıdan 100 miyar 41 milyon lira alacaktır. Oysa her bir apartman yapılırken, belediye tarafından otopark parası alınmış, ne yazık ki otopark yerine toplu sünnet düğünleri yapılmış, belediye kaynakları çarçur edilmiştir" dedi.

EGO´nun otobüs işletmesi bölümünün de satılacağını savunan Çetin, "Ankara zaten ülkenin ve dünyanın en pahalı toplu taşım hizmeti vermektedir. EGO´nun zarar ettiği kağıt üzerindedir. Satmak için bilerek kağıt üzerinde zarar gösterilmektedir" diye konuştu.

Doğalgaz konusuna da değinen Çetin, hizmetlerin önce 1 milyar 610 milyon dolara satıldığını belirterek, "Geçen süre içerisinde Başkent Doğalgaz A.Ş´nin bilançosunda belirtilmeyen borçlar ve diğer nedenlerle ihaleyi alan firmalar alımdan vazgeçti. Bu kez ihale Özelleştirme İhalesi Başkanlığı tarafından yapıldı ve Doğalgaz A.Ş. 1 milyar 211 milyon dolara yani 399 milyon dolar eksiğine satıldı" açıklamasında bulundu.
AA


Geri Dön