04 / 05 / 2024

Ali Hepşen'den gayrimenkul piyasaları üzerine ikinci kitap!

Ali Hepşen'den gayrimenkul piyasaları üzerine ikinci kitap!

Dr. Ali Hepşen gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketliliklerini ele aldığı 'Finansal Krizlerde Gayrimenkul Finansman Piyasalarının Rolü ve Gayrimenkul Fiyat Endekslerinin Önemi' başlıklı ikinci kitabını tamamladı



 

Dr. Ali Hepşen gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketliliklerini ele aldığı; Japonya, İsveç, Güneydoğu Asya ve ABD 'de yaşanan finansal kriz oluşumlarında gayrimenkul piyasalarının rolünü araştırdığı ve bu iki unsur arasındaki ilişkiyi ortaya koyan gayrimenkul fiyat endekslerini ayrıntılı bir literatür taraması ile detaylandırdığı “Finansal Krizlerde Gayrimenkul Finansman Piyasalarının Rolü ve Gayrimenkul Fiyat Endekslerinin Önemi ” başlıklı ikinci kitabını tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Ali Hepşen, gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketliliklerini ele aldığı; Japonya, İsveç, Güneydoğu Asya ve ABD 'de yaşanan finansal kriz oluşumlarında gayrimenkul piyasalarının rolünü araştırdığı ve bu iki unsur arasındaki ilişkiyi ortaya koyan gayrimenkul fiyat endekslerini ayrıntılı bir literatür taraması ile detaylandırdığı “Finansal Krizlerde Gayrimenkul Finansman Piyasalarının Rolü ve Gayrimenkul Fiyat Endekslerinin Önemi ” başlıklı ikinci kitabını tamamladı.

Kitabın önsözünde “Yıllar itibariyle gözlemlenen hızlı nüfus artışı, kültürel değişimler sonucu bölünen aileler, gelir düzeylerinin artması ve yaşam standartlarının yükselmesi sonucunda gayrimenkul piyasasında oluşan talep sürekli bir artış göstermektedir. Bu durum, gayrimenkul piyasalarında fiyatların yükselmesine ve piyasalarda köpük oluşumlarının (aşırı fiyat artışlarının) ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Fiyatların hızla düşmesi sonucunda ise, ülkelerde finansal kriz oluşumları görülmektedir. Dolayısıyla, gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketlerinin finansal krizler üzerindeki etkisi son derece önem arz etmektedir. Kitapta gayrimenkul piyasalarında yaşanan aşırı fiyat hareketlilikleri ve sonuçları genel hatlarıyla ele alınarak Japonya, İsveç, Güneydoğu Asya ve ABD 'de yaşanan finansal kriz oluşumlarında gayrimenkul piyasalarının rolü araştırılmış, bu iki unsur arasındaki ilişkiyi ortaya koyan gayrimenkul fiyat endeksleri ayrıntılı bir literatür taraması ile detaylandırılmıştır. İlgili çalışma, Türkiye 'de bu alanda mevcut olan bilgi boşluğun doldurulmasına katkıda bulunmak için hazırlanmış olup, ülkemizde yapılan ilk çalışma olma özelliğini de taşımaktadır. çalışmanın, ayrıca, gayrimenkul finansman piyasasında önemli bir başvuru kaynağı olması hedeflenmiştir … ” deniyor.

YAZAR HAKKINDA:

Dr. Ali Hepşen, 1978 yılında  İzmir  Tire 'de doğdu. Lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi 'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü 'nden 2002 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 'nden aldı. Uzmanlık alanı olan gayrimenkul finansmanı, gayrimenkul değerlemesi ve ipotekli konut finansmanı (mortgage) konularında birçok makalesi ve Literatür Yayıncılık tarafından çıkartılan “Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı ” adlı kitabı bulunan Dr. Ali Hepşen, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Anabilim Dalı 'nda meslek hayatına başlamış olup, halen aynı kürsüdeki görevini sürdürmektedir.

e-posta: [email protected]

Literatür Yayıncılık

121 s. ---1. Hamur---Ciltsiz---17x24 cm

İstanbul, 2011, 1.Basım

ISBN: ***********15

 

 


Geri Dön