03 / 05 / 2024

Ali Kılıç: Maltepe'ye kongre ve fuar merkezi yapılacak!

Ali Kılıç: Maltepe'ye kongre ve fuar merkezi yapılacak!

Kongre ve fuar merkezi olacak CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,"Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi" yapacağını, bunun Anadolu yakasının ilk fuar merkezi olacağını söyledi.



Kongre ve fuar merkezi olacak CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçede yoksulluk sınırında yaşayan 5 bine yakın aileye, ayda 600 TL'lik kart vereceklerini, bu kart ile yalnızca Maltepe sınırlarında alışveriş yapılabileceğini ve bu sayede ilçe esnafının kazanacağını söyledi. 


150 bini aşkın oy alarak Maltepe Belediye Başkanı seçilen Ali Kılıç ile Maltepe Belediyesi'ndeki makamında bir araya geldik. Prof. Dr. Mustafa Zengin'den koltuğu devralan Kılıç, projelerini hayata geçirmek için kollan sıvadı. Mayıs ayında Almanya Belediyeler Birliği ve Münih Belediye Başkanı Chritian Ude'yi (66) ekibine katarak, Ude'nin 23 yıllık belediyecilik deneyiminden yararlanacak olan Kılıç, Deniz Feneri davasının Türkiye'ye getirilmesinde önemli rol oynadı. Uzun yıllar Almanya'da yaşayan Kılıç, ilçede bir mahalle dışında tüm mahallelerden birinci çıktıklarını söyledi. 


4 Karalama yapıldı' Seçimlerden birkaç gün önce istanbul Valiliği'ne bağlı II Özel idaresi'ne ait bir araçtan hakkında karalama kampanyası yapıldığını anımsatan Kılıç, "Aleviyim, inanç kimliğim ve siyasal düşüncem ile ilgili bir sürü yalan, iftira broşürleri hazırlandı. Maltepe halkı bunları elinin tersi ile itti. 


Irk, dil, din, mezhep farkı gözetmeksizin insanlara hizmet sürdürmeyi sonuna kadar direnerek sürdüreceğiz, ötekileştirmeden herkesi kucaklayacağız" dedi. 500 bin nüfuslu ilçede projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladığım anlatan Kılıç, her gün bir eve ya da esnafa giderek kahvaltı yaptığını ve sorunları dinlediğini kaydetti. 


Teleferik projesi Maltepe'ye Avrupa vizyonu katacağım ve ilçede işsizliği bitireceğini belirten Kılıç, Bakkalköy Başıbüyük mevkiine Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi yapacağını, bu merkezin Anadolu yakasının ilk projesi olacağını anlattı. Fuar merkezinin yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alan üzerinde olacağını dile getiren Kılıç, proje tamamlandığında ise 25 bin kişiye iş olanağı yaratılmış olacağının altını çizdi. 


Kılıç, "Bu fuar merkezine dünyanın sayılı işadamlarını ve şirketlerini çekeceğiz. Böylece yalnızca buradan Maltepe ilçesi yararlanmayacak, komşu ilçeler de yararlanacak. Başıbüyük Tepesi'ne kuracağım teleferik sistemi ile fuar ziyaretçilerini ilçe trafiğini boğmadan sahile indirebileceğim" değerlendirmesini yaptı. 


Gülsuyu'nun rant uğruna dışarıdan birileri tarafından karıştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti: "Gülsuyu'na dışarıdan çeteler gönderiliyor, inatla ve inatla birileri burayı karıştırmaya çalışıyor. 

Gülsuyu'ndaki rant, kentsel dönüşüm birilerinin iştahını kabartıyor. Gülsuyu halkını sindirerek oradan uzaklaştırmak istiyorlar." Altın Destek Kartı Kılıç, İstanbul'u beton mezarlığına döndüren zihniyetin karşısında duracağını da kaydederek, ilçedeki trafik sorununu Maltepe merkezde yerin altına alarak çözeceğini söyledi. İlçede yoksulluk sınırında bulunan ailelerin kadınlarına Altın Destek Kartı vereceklerini söyleyen Kılıç, bu karta her ay yüklenen 600 TL ile alışverişin yine ilçe sınırları içinde yapılabileceğini, böylelikle ilçe ekonomisine de katkı verilmiş olacağını dile getirdi. Engelliler için "Üreten Engelliler Merkezi" yapacaklarını da sözlerine ekleyen Kılıç, engellilerin ilçede ücretsiz seyahat edebileceği otobüsler alacaklarını söyledi. 


Cumhriyet


Geri Dön