17 / 05 / 2024

Ali Kurt'tan 'İstanbul Yenileniyor' açıklaması: 1 milyon TL'den fazla borçlanmanın faizini İBB karşılıyor!

Ali Kurt'tan 'İstanbul Yenileniyor' açıklaması: 1 milyon TL'den fazla borçlanmanın faizini İBB karşılıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB’nin “İstanbul Yenileniyor” sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve sistemin nasıl işlediğini tek tek anlattı. İşte ayrıntılar...



Cumhuriyet Gazetesi'nden Şeyda Öztürk'ün haberine göre; KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, söz konusu açıklamasında, riskli yapıların yenilenmesinin siyaset üstü olduğunu aktardı ve "Kurumlar bir arada olmadığı sürece İstanbul’daki sorun çözülemez" şeklinde konuştu. 

Bakanlığın “Yarısı Bizden” kampanyası ile ilgili de değerlendirmelerini paylaşan Ali Kurt, "Bizim kullandığımız metodolojinin aynısını şu anda bakanlık da kullanmaya başladı. Ancak bizim sistemimize göre dezavantajları var" diyerek kendilerinin sadece uzlaşma şartı koyduğunu, Bakanlığın ise farklı şartları olduğunu belirtti. 

Ali Kurt tan İstanbul Yenileniyor açıklaması: 1 milyon TL den fazla borçlanmanın faizini İBB karşılıyor!

Bakanlığın kampanyasına ilişkin değerlendirmesinde "Bir kere belli bir tarih aralığına kadar başvuru kabul ediliyor. “Bir ay içerisinde başvurursan sana çözüm üretirim” diyor. Çok başvuru olursa da kurada çıkma şartı devreye giriyor" ifadelerini kullanan Kurt, insanların riskli yapıda oturdukları için can güvenliği sorunları olduğunu vurguladı. 

İstanbul Yenileniyor süreci kapsamnda, 1.5 milyon liralık bir maliyet çıkıyorsa bunu faizsiz bir şekilde aldıklarını dile getiren Ali Kurt, "TOKİ’den daha uygun bir finans seçeceği sunuluyor. Ayrıca alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın 1 milyon lira üzerindeki borçlanmalarının faizini de İBB karşılıyor" açıklamasında bulundu. 

'Kentsel dönüşüme girmek isteyenler KİPTAŞ’a nasıl başvuruda bulunuyor?' sorusunun da yanıtını veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Riskli bir yapıda oturanlar bizim sistemimiz üzerinden kayıt yaptırıyor. Kaydın ardından vatandaşlara 7-10 gün içerisinde bilgilendirme yolluyoruz" dedi ve 3'te 2'lik çoğunluk sağlanmasının ardından hemen bir proje üzerinde çalışmaların başladığını aktardı. 

Ali Kurt tan İstanbul Yenileniyor açıklaması: 1 milyon TL den fazla borçlanmanın faizini İBB karşılıyor!

Proje üzerinden maliyet çıkardıklarının altını çizen Ali Kurt, kar amaçları olmadığını, proje sonucunda fazla konut çıkarsa, o konutları satarak maliyetinden düştüklerini söyledi ve "Bakanlığın kentsel dönüşüm için verdiği kira desteği 5 bin 250 TL. Biz 8 -10 bin TL kira yardımı veriyoruz" açıklamasında bulundu. 

KİPTAŞ'ın çalışmalarını tüm projelerde özgün mimarlarla sürdürdüğüne vurgu yapan Ali Kurt, "Kontrollerin ardından projeyi vatandaşın erişebileceği hale getiriyoruz. Her yerde farklı mimar kullanmaya çalışıyoruz ki özgün bir tasarım olsun" diye konuştu. 

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Piyasalar alev alev! Dolarda yükseliş devam ediyor mu? Dolar bugün ne kadar, kaç TL? 7 Mayıs 2023 dolar/TL kuru...

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 


Geri Dön