28 / 04 / 2024

Ali Sami Yen 'in yeni ortağı Zorlu Grubu oldu!

Ali Sami Yen 'in yeni ortağı Zorlu Grubu oldu!

Ocak ayında inşaata başlama planları yapan ve bir süreden bu yana yerli yada yabancı ortak arayışında olan Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen Stadyumu projesinde Zorlu Grubu'nu ortak olarak aldı. Yaşar Aşçıoğlu açıklamalarında, 'Neyi aldığımızı çok iyi biliyor



Ali Sami Yen Stadyumu arsası için verdiği 461 milyon 500 bin TL arsa payı ile ihaleyi kazanan Aşçıoğlu İnşaat, projeye Zorlu Grubu ortak aldı. Ocak ayında inşaata başlama planları yapan ve bir süreden bu yana yerli yada yabancı ortak arayışında olan Aşçıoğlu İnşaat, Zorlu Grubu ile anlaştı. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda, 'Neyi aldığımızı çok iyi biliyoruz. Kültür Başkenti İstanbul'un en güzel arazisini aldık. İstanbul'da böyle ikinci bir arazi daha yok' demişti.

Aşçıoğlu İnşaat , A li Sami Yen arsası için 1 milyar 25 milyon 555 bin TL hasılat hedefi ve TOKİ'ye 461 milyon 500 bin TL arsa payı öner erek ihaleyi kazanmıştı. Ali Sami Yen"de yeni ortak olan Zorlu Grubu ise satın aldığı Karayolları arazisine verdiği 800 milyon dolar ile dikkat çekmişti.


Geri Dön