03 / 05 / 2024

Ali Sami Yen projesi Mayıs'ta satışa çıkıyor! 2014te tamamlanacak!

Ali Sami Yen projesi Mayıs'ta satışa çıkıyor! 2014te tamamlanacak!

Ali Sami Yen arazisine yapılacak proje gün ışığına çıktı. Mimar Emre Arolat'ın tasarladığı proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Mecidiyeköye modern bir kent meydanı kazandıracak proje, yeşil alanlarının yoğunluğuyla dikkat çekiyor



Ali Sami Yen Stadı'nın havadan görüntüleri için tıklayın!

İstanbulun en merkezi lokasyonlarından Mecidiyeköye modern bir kent meydanı kazandıracak proje, yeşil alanlarının yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Torunlar-Aşcıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçirilecek projenin satışlarına Mayıs ayında başlanacak. Toplam 1 milyar TL yatırım tutarına sahip projenin 2014te tamamlanması hedefleniyor.



Torunlar, Aşcıoğlu ve Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı ile hayata geçmeye hazırlanan Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak proje, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, Mecidiyeköyün çehresini değiştirerek bölgeye yeni bir  boyut kazandırmaya hazırlanıyor.


Aziz Torun

 
Üç otopark katı ile 200 bin metrekare üzeri inşaat alanına sahip 3 bloktan oluşan projenin 2 bloğu 43 katlı rezidans, 1 bloku ise 39 katlı A sınıfı ofisten oluşuyor. Araziye farklı konumlarla yerleştirilen bloklar, bitkilerin güneşe doğru yönlenmesi anlamına da gelen tropizm yorumundan esinlenerek tasarlandı. Bu tasarım sayesinde üç blokun tüm cepheleri, başta İstanbul Boğazı olmak üzere Marmara Denizine kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarını katlarına taşıyacak. Modern yaşamın tüm taleplerine cevap verecek donatı ve özelliklerle muhteşem bir görüş açısına sahip rezidans daireler 1+1den 4+1e kadar çeşitli metrekarelerde dairelerden oluşacak.


 
Mecidiyeköy modern bir kent meydanı kazanıyor
 
Ali Sami Yen arazisine yapılacak proje sayesinde Mecidiyköy, modern bir kent meydanına da kavuşacak.  Komşu parseldeki mevcut yeşil alanla da bütünleşerek bir kent parkına dönüşmesi hedeflenen proje ile Mecidiyeköyün yeni bir soluklanma alanının oluşturulması hedefleniyor. Büyükdere Caddesi kotundan basamaklarla inilerek ulaşılacak ikinci meydan, ticari alanlarla zenginleştirilecek. Meydanlara açılan mekanlar arasında Ali Sami Yeni de ölümsüzleştiren bir simgenin yer alması öngörülüyor.

 


Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı Şirketi İcra Kurulu Başkanı Aziz Torun projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada projenin güçlü bir ortaklık yapısı ile hayata geçtiğini vurguladı. Aziz Torun, İstanbulun en merkezi lokasyonlarından Mecidiyeköyde yükselmeye hazırlanan proje, kentin modern yüzünün bir yansıması olacak şekilde tasarlandı. Mayıs ayında satışlarına başlanacak projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 1 milar TL olacak. Hem Torunlar, hem de proje ortaklarımız Aşcıoğlu İnşaat ve Kapıcıoğlu İnşaat için bir prestij projesi olmaya hazırlanan projeyi 2014 yılında tamamlamayı hedefliyoruz dedi.


 
Yeni Kuşak Ofis Anlayışı
 
Projenin konspeti ile ilgili bilgi veren Mimar Emre Arolat, Zemin altındaki servis alanları ile birlikte yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alana sahip karma işlevli proje, kentin en yeni ve en büyük projelerinden biri olacak dedi.
 
Projenin Mecidiyeköyün yoğunluğunu rahatlatacak bir anlayışla hayata geçeceğini vurgulayan Arolat, blokların alt kotlarının yeşil ofislerolarak tasarlandığını söyledi. Mimar Emre Arolat, Zengin peyzaj olanakları ile donatılan iç bahçelere açılarak özgün bir kullanım olanağı veren bu ofislerin olabildiğince düzayak olarak kullanılabilmesi öngörüldü. Çalışma alanlarının aynı kottaki sosyal ve rekreatif alanlarla kontrollü bir biçimde ilişkilendirilmesi ve modüler bir mekan akışkanlığı ile yeni kuşak bir ofis kullanımını tetiklemesi hedeflendi dedi.


Aziz Torun - Emre Arolat - Eray Kapıcıoğlu
 
Bir katı belediyeye ait olmak üzere üç katlı otoparka sahip proje içindeki sosyal alanlar ile İstanbullulara da yeni bir kamusal alan imkanı yaratacak. İstanbulluların kullanımına açılacak Belediyeye ait otoparkın Mecidiyeköyün otopark sorununa da önemli bir çözüm getirmesi planlanıyor. Çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapmaya hazırlanan meydan restaurant ve cafeleri, açık terasları ve sokakları ile İstanbula yeni bir kamusal alan sunacak. Projede kat yüksekliği 9 metre olan çekim stüdyolarına yer verilmesi planlanıyor.


Geri Dön