02 / 05 / 2024

Ali Sami Yen projesinde Emre Arolat'a tebrik!

Ali Sami Yen projesinde Emre Arolat'a tebrik!

Cem Erciyes: Ali Sami Yen stadının yerine yapılacak yeni rezidans/ofis kompleksinde herkese açık yeşil alanlar olacakmış. Emre Arolat, müzesi ve geniş alanlarıyla kenti de düşünen bir proje hazırlamış. Tabii bu projeyi kabul eden işvereni de tebrik etmek



Sabah internet sitelerinde gördüm. Ali Sami Yen stadının yerine yapılacak yeni rezidans/ofis kompleksinde herkese açık yeşil alanlar olacakmış. İki hafta önce, İnönü stadının yerine park yapılsın dediğim yazıda Ali Sami Yeni yıkanların, bir park yapmayı akıllarına bile getirmediklerinden yakınmıştım. Hatta Likör Fabrikasının ağaçlı geniş bahçesinden bile söz etmiştim. Meğer yalnız değilmişim.

Projenin mimarı Emre Arolat Kente üç futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan vermiş oluyoruz. Bunu yapabilmek benim için bir rüyaydı, gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyum diye anlatmış. Üstelik artık ümidi kestiğimiz Likör Fabrikasını da restore edip müze filan yapacaklarmış... Açıkçası bana 1 Nisan şakası gibi geldi.

Şaka değil, bu proje gerçekten yapılacak gibi görünüyor. Üç gökdelenle metrekare iştahını dindiren Emre Arolat, müzesi ve geniş alanlarıyla kenti de düşünen bir proje hazırlamış. Tabii bu projeyi kabul eden işvereni de tebrik etmek lazım.

Zorlu Centera da imza atan Emre Arolat, rantla kamusallık arasında ortak noktalar bulabilen çok önemli projeler yapıyor. Bütün o görkemli ve incelikli projelerini Tophane-i Amirede dün sona eren sergide görme imknı bulmuştuk.
İstanbulun geleceğine imza atan Emre Arolatı iyi takip edin.
Radikal /CEM ERCİYES


Geri Dön