29 / 04 / 2024

Aliağa çok amaçlı sosyal kompleks projesi tamamlandı!

Aliağa çok amaçlı sosyal kompleks projesi tamamlandı!

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına başlanan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks Projesi tamamlandı. Aliağa Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tesisin temeli geçtiğimiz yıl Kasım ayında atılmıştı...



İzmir’in Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına başlanan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks Projesi tamamlandı. Belediyenin, yapı ömrünü tamamlayan Belediye Düğün Salonu yerine inşa ettiği “Çok Amaçlı Sosyal Kompleks” kentte sosyal yaşamı canlandıracak.

Aliağa Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tesisin temeli geçtiğimiz yıl Kasım ayında atıldı. 10 ayda tamamlanan tesiste şimdi çevre düzenleme çalışmaları başlayacak. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağamızın sosyal yaşamına canlılık katacak, kentimizin prestiji olacak bir tesisi tamamladık. Son olarak doğalgaz, elektrik gibi tesisat çalışmalarıyla çevre düzenlemeleri kaldı. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.


ALİAĞA’NIN BULUŞMA NOKTASI ÇOK AMAÇLI SOSYAL KOMPLEKS OLACAK

Kentte yaşayan yurttaşların düğün salonu, sinema salonu bowling salonu gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan Kompleksin inşaat ve mühendislik işleri tamamlandı. Aliağa Belediyesi’nin Son teknoloji yapı sistemlerine uygun şekilde tasarladığı Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’te olası kaza, deprem, yangın gibi durumlara karşı önlemler alındı. Her kata Sprink Yangın Söndürme sistemi döşendi. Sistem için binanın dışında su deposu yapılıyor.  


ENGELLİLERE UYGUN SİNEMA SALONU

Projede bulunan, Vatandaşlara sosyal bir aktivite imkânı sunacak olan 200 kişilik 3 Boyutlu sinema salonu engelli vatandaşların kullanımına uygun tasarlandı.  Sinema Salonunun tüm düzenleme çalışmaları tamamlandı, Bowling Salonu’na bowling makineleri yerleştirildi. İç ve dış tasarımı tamamlanan mekân Aliağa’da uzun yıllar mutluluğun ve eğlencenin yeni adresi olacak. 


YEMEKLİ DÜĞÜNLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Aliağa Belediyesi Çok amaçlı Sosyal Kompleks’in zemin katında Düğün Salonu ile birlikte yaklaşık 1500 kişilik yemek ve ikram hazırlanacak Mutfak yer alıyor. Mutfak, Soğuk hava deposu, fırın, ocak, bulaşık makinesi, kuru erzak deposu ve bulaşıkhane bulunan mutfak yemekli düğün yapmak isteyen konuklara hizmet verecek. İnşaa çalışmaları tamamlanan dev yapı peyzaj düzenleme çalışmaları ile renklendirilecek. 


ALİAĞA’DA SOSYAL YAŞAMI CANLANDIRACAK

Aliağa’nın sosyal yaşamını canlandıracak olan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks, 4 Bin 630 metrekare kullanım alanı sahip. İçinde Bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra 200 kişilik 3D sinema salonu, Restoran, Teras Cafe, Bowling ve çocuk oyun alanı gibi hobi geliştirme mekânlarına ev sahipliği yapacak. Tesiste, Sinema ve Bowling makinaları monte edildi. Yangın Spring sistemi için su deposu yapılıyor. Doğalgaz, elektrik ve su tesisat bağlantı çalışmaları süren tesis, çevre düzenlemesiyle hizmete hazır hale gelecek. 


BAŞKAN OĞUZ: HIZLA BÜYÜYEN ALİAĞA’NIN SOSYAL YAŞAMININ İHTİYAÇ DUYDUĞU BÜTÜN EKSİKLİKLERİ BU TESİSLE GİDERECEĞİZ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, kente uzun yıllar hizmet verecek tesisler kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Hızla büyüyen Aliağa’nın sosyal yaşamının ihtiyaç duyduğu bütün eksiklikleri bu tesisle gidereceğiz. Söz verdiğimiz gibi bu tesisi de süresinden önce bitirdik. Burası, gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere 7’den 70’e herkes için birçok ihtiyacı karşılayacak, Aliağa hayatını canlandıracak bir tesis. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.



Geri Dön