28 / 04 / 2024

Aliağa İzmir Caddesi projesine esnaftan destek geldi!

Aliağa İzmir Caddesi projesine esnaftan destek geldi!

İzmir’in Aliağa ilçesindeki İzmir Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılmasına yönelik Aliağa Belediyesi ve Aliağa esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğinde hazırlanan Aliağa İzmir Caddesi projesine esnaftan tam destek geldi...



İzmir’in Aliağa ilçesindeki  İzmir  Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılmasına yönelik Aliağa Belediyesi ve Aliağa esnaf Sanatkârlar Odası işbirliğinde hazırlanan Projeye esnaftan tam destek geldi. Cadde esnafı ve vatandaşların değerlendirmesine açılan proje için yapılan 2. Toplantıda caddenin yayalaştırılarak düzenlenmesine esnaf tam destek verdi. Toplantıda konuşan Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “sizin karar vermediğiniz hiç bir şey olmayacak. Projeye desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.


İZMİR CADDESİ ESNAFI, PROJEYİ DEĞERLENDİRDİ

Aliağa Belediyesi ile Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle ilçe merkezinde bulunan İzmir Caddesi'nin altyapı ve peyzaj düzenlemelerini içeren bir proje ile trafiğe kapatılarak yayalaştırılması ve alışveriş yapılabilecek bir çarşı haline getirilmesini amaçlayan “İzmir Caddesi Çarşı Projesi”nde son sözü esnaf söyledi. 

Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz ay hazırlanan taslak projeyi esnafın görüşüne açmış, yapılan toplantıda alınan görüşlerle projenin geliştirilmesine karar verilmişti. 


BAŞKAN OĞUZ, CADDE ESNAFIYLA BULUŞTU

Proje, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 2. Değerlendirme Toplantısı’nda yeniden masaya yatırıldı. Aliağa Belediyesi Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, projenin ayrıntılarını paylaşmak üzere çarşı esnafıyla yeniden bir araya geldi. Proje ile ilgili görselleri slâyt gösterisi ile esnafın görüşüne sunan Esnaf Odası Başkanı Ekren proje detaylarını esnaf ile paylaşıp öneri ve düşünceleri aldı.


PROJE, BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Toplantı sonunda esnafın oybirliği ile Cadde’yi yayalaştıracak projenin yapılmasına karar verildi. Proje ile ilgili Aliağa Belediye Meclisi Esnaf Komisyonu’ndan gelecek olan ayrıntılı rapor Ağustos ayı başında gerçekleştirilecek olan Aliağa Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelecek. Meclisin karar vermesi halinde projenin teknik hazırlıkları başlatılacak. 


TEKNİK HAZIRLIKLAR TAMAMLANDIKTAN SONRA MECLİS GÜNDEMİNE GETİRİLECEK

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, proje ile Aliağa’nın ticari yaşamının canlanacağını ve kentin modern bir çarşıya kavuşacağını vurguladı.  Esnafa “Bu projeyi siz istediniz, bizde gündeme getirdik” diye seslenen Ekren, “Projeyle Ailelerin çocukları ile birlikte daha rahat alış veriş yapmaları mümkün olacak. Aliağa,  şık bir Alışveriş caddesi kazanacak” dedi.


BAŞKAN OĞUZ: ESNAFIN HALİNİ EN İYİ BEN ANLARIM

Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da esnafa projeye desteği için teşekkür ederek, “Ben yaşamım boyunca esnaflık yaptım. Ne yaşadığınızı çok iyi biliyorum. Buradaki esnafın halini en iyi ben anlarım, size zarar getirecek hiçbir şey yapmam. Sizin karar vermediğiniz hiç bir şey olmayacak. Beğenirseniz olacak, beğenmezseniz olmayacak. Aliağa’nın güzel bir alışveriş çarşısı oluşacak. Projeye desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.


Proje ile İzmir Caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılacak. Projeye göre İzmir Caddesi’ne vatandaşın isteği doğrultusunda sadece acil durumlarda ve esnafın ürün ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları, modern ışıklandırma, tretuvar, alt ve üst yapı çalışmaları yapılacak.  




Geri Dön