27 / 04 / 2024

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.



Seyahat masraflarının artması ve otel fiyatlarının astronomik rakamlara çıkması üzerine yerli turistlerin vizesiz ülkeleri tercih etmesi ile birlikte otellerdeki doluluk oranı yüzde 60’larda kaldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya da bu duruma dikkat çekerek, otellerden fiyatlarda yüzde 40 oranında indirim yapmalarını istedi.

Turizm sektörü temsilcilerinden bu çağrıya destek açıklaması geldi. Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı, turizm acentesi MeduluxHealth&Travel’ın sahibi ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, iç pazarı yeniden kazanmak için otellerin acilen indirim yapmasını istedi ve “Aksi taktirde iç pazarı Akdeniz çanağındaki diğer ülkelere kaybedeceğiz” uyarısını yaptı. 

İÇ PAZAR DARALDI İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI !

Turizmde en dolu olarak geçen Temmuz ayının beklentileri karşılayamaması ve otel doluluk oranlarının yüzde 60’larda kalması üzerine işten çıkarmaların başladığı ifade edildi. Bu kapsamda harekete geçen turizm sektörü temsilcileri otelleri indirim yapmaya davet etti. Bu çağrıya ilk destek Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı, MeduluxHealth&Travel’ın sahibi Şebnem Akman Balta’dan geldi. Özellikle Bodrum’da yaşanan problemlere dikkat çeken Balta, “İç pazardaki yerli misafirlerimiz Akdeniz çanağındaki diğer otelleri tercih etmeye başladı. Euronun yükselişi, birim maliyetlerinin artması, özellikle personel giderlerinin çok fazla olmasından kaynaklı fiyatlarda ciddi bir artış oldu ve bu durum iç pazarı ciddi şekilde etkiledi. İç pazarı yeniden kazanmak için kesinlikle fiyatlarda bir indirim yapılması gerekiyor. Bu yapılmazsa 5 yıldızlı lüks otel tercihi yerine 4 yıldızlı oteller veya airbnb’ye doğru bir eğilim başlayacaktır” şeklinde konuştu.

 TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

TURİZM BELDELERİNDE AİRBNB OLMAZ!

Günübirlik kiralamaların turizm sektörüne darbe vurduğuna dikkat çeken Şebnem Akman Balta, “Airbnb’nin artmasının önüne geçmek için de günübirlik kiraya vermeye ilgili ruhsatlandırmaların denetlenmesi lazım. Hatta turizm bölgelerinde bu uygulama kaldırılmalıdır. Üst segment otellerde de yaşanacak kriz 4 yıldızlı otellere doğru da kayar” dedi.

 


Geri Dön