29 / 04 / 2024

Aliağa Şakran Mahallesi sakinlerinin atık su parası isyanı!

Aliağa Şakran Mahallesi sakinlerinin atık su parası isyanı!

Aliağa'nın Yeni Şakran Mahallesi sakinleri, sokaklarında kanalizasyon sistemi bulunmamasına rağmen İZSU 'nun tüm evlerden atık su parası almasına isyan ediyor. Yetkililerin bu yanlıştan dönmesini istiyor




İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran Mahallesi sakinleri, bölgelerinde kanalizasyon sistemi olmamasına rağmen İZSU tarafından tüm evlerden atık su parası alması nedeniyle isyan ediyor. Vidanjörler tarafından çekilen atık sulara 50 ile 75 TL arasında ücret ödediklerini belirten mahalle sakinleri, "Vidanjör para veriyoruz.

Bu da yetmiyormuş gibi birde kanalisayon şebekesi olmadığı halde atık su parası istiyorlar. Bu ücreti ödemeyenlere ise İZSU'nun Su ve Atıksu Abonelik Sözleşmesi önlerine konularak imzalatılmak için diretiliyorlar. 2 komşu aynı metre küp su harcadığı halde bir komşu 235 lira ödüyor, diğer komşu ise aynı metreküpe 223 lira faturalandırma yapılıyor. Diğer komşuya atık su bedeli olarak 115 TL atık su bedeli biçiliyor. Aynı metre küpte farklı fiyat nasıl uygulanıyor. Biz vatandaşlar olarak bunu çözemedik. Bizim mahallede bu sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Bu sıkıntıların bir an önce çözülmesi için İZSU yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz. Almadığımız bir hizmetin bedelini ödemek uygun değil" diye şikayette bulundu. 


'FARK EDEMİYORLAR' 

Şakranlı Özkan Güngör, "İZSU'nun bizlere tahakkuk ettirdiği ücretlerin ayrıntısına baktığımızda hepimizi şok eden bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Yenişakran'da ne bir içme suyu arıtma tesisi ne de bir kanalizasyon şebekesi kurmamış ve vatandaşa bu hizmetleri sağlamamış olan İZSU, Yenişakranlılardan hizmetin bedelini tahakkuk ettirip tahsil etmektedirler. Ayrıca borcunu taksitlendirerek ödeyen bir çok vatandaş, eline aldığı ödeme dekontunda bu durumu fark edememekte, bilgileri dahilinde olmadan almadığı bir hizmete bedel ödemektedirler" dedi.

Bununla ilgili, İZSU yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde de aldığı cevapların daha da hayret verici bir durumda olduğunu ifade eden Güngör, "Bu durumu, kanalizasyon şebekesi olmasa bile yönetmelik ve kararlar ile vatandaştan bu ücreti alma hakları olduğunu iddia ederek savundular.

Ümit ediyoruz ki, yapılan bu yanlış uygulama, ticarethane işleten bir birey mantığı taşımayan, yetkili veya yetkililerce bir an önce düzeltilir" dedi.

Yasin Çıvlan isimli tuhafiyeci de "2 gün önce İZSU'ya peşin olarak ödeme gerçekleştirdim. Bunu ödeyene kadar bizlerden atık su bedelinin alındığından farkında değildik. Atık su bedelinin neden alındığını sorduğumda İZSU yetkilisi bana 'Kanalizasyon bedeli' olduğunu söyledi. Ben de 'Yenişakran'da kanalizasyon yok ki, siz neden bu ücreti alıyorsunuz' diye sorduğumda geçerli bir cevap verilmedi" dedi.

Vatandaşların dertlerini dinleyen AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Avukat Zülküf Koçoğlu da, "Burada ki kanalizasyon ve su arıtma tesisinin yokluğu burada büyük bir problem ve büyük bir sorun. Biz bunu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de dile getirdik. Ancak getirmiş olmamıza rağmen, bu güne kadar olumlu bir atılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ve İZSU yetkililerini bu sorunlara derhal eğilmelerini ve bu problemleri çözmeye davet ediyorum" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön