17 / 08 / 2024

Alibeyköy trafiği bu tünellerle rahatlayacak!

Alibeyköy trafiği bu tünellerle rahatlayacak!

İstanbul'da yaşanan ulaşım sorununa yönelik kalıcı çözümler sadece ana caddelerde değil mahallelerde de uygulanıyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede devam eden tünel projelerini anlattı.




Eyüpsultan'a bağlı Alibeyköy'de yaşanan trafik sorunu tünellerle çözülecek. Yıllarca her şiddetli yağış sonrası sular altında kalan Alibeyköy'de alt yapının yenilenmesiyle birlikte bu dertten kurtuldu. Star gazetesinin haberine göre, Eyüpsultan'daki en büyük mahallelerden biri olan Alibeyköy'deki trafik sorunu da yeni hayata geçirilecek tünellerle çözülecek. Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, bölgedeki trafiği rahatlatacak projeleri anlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Vardar Caddesi'ndeki çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Aydın, çalışma bittikten sonra tek yön uygulamasının başlayacağını söyledi.

 

Aydın sözlerine şöyle devam etti, "Vardar Caddesi'nden gelen araçlar, Çırçır ve Alibeyköy'e Saya Yokuşu'ndan devam edecek. Saya Yokuşu'ndan gelen araçlar da Karadolap Meydanı'ndan Vardar Caddesi'ne çıkacak" dedi. Başkan Remzi Aydın, trafiği rahatlatacak iki projenin de devam ettiğini belirtti. Aydın, "Silahtarağa Tüneli geçen dönemde yapılan bir çalışmaydı. İBB, İGDAŞ'ın hemen karşısında yer alan eski İSKİ Şube Müdürlüğü'nün yan tarafındaki yerden de tünel çalışmasını başlatıyor. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bu tüneldeki çalışmalar tamamlandığında Eminönü'nden Alibeyköy'e girmeden direkt Akşemsettin, Çırçır mahallelerine gidenler çok rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilecek. Bunlar çok ciddi ölçüde ilçemizin trafiğini rahatlatacak projeler" diye konuştu


 


Geri Dön