21 / 05 / 2024

Alibeyköy'deki Diyar Apartmanı icradan satılık! 110 bin TL'ye!

Alibeyköy'deki Diyar Apartmanı icradan satılık! 110 bin TL'ye!

T.C. İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Alibeyköy Mahallesi'nde yer alan Diyar Apartmanı isimli taşınmaz satışa sunuldu...



 T.C. İSTANBUL 10.(TAşžINMAZSATIşž) İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL SATIşž İLANI

DOSYA NO: 2009/2189 ESAS

Borçlu'ya ait ve bir borçtan dolayı ipotekli/hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen, İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Alibeyköy Mahallesinde kain, 247 pafta, 135 ada, 55 parsel sayılı 355,l5m2 miktarlı kat irtifaklı arsa vasıflı taşınmazda zemin kat 4 bağımsız bolüm, İstanbul 10. İcra Müdürlüğü kaleminde acık artırma suretiyle satılarak daraya çevrilecektir.

l-İİK.127.Md. GORE SATIşž İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

2-İMAR DURUMU: Eyüp Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 24/04/2009 Tarih ve 2294 sayılı yazısında; Eyüp ilçesi, Alibeyköy Mahallesi, 247 pafta, 135 ada, 55 parsel sayılı yerin 19/03/2005 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Alibeyköy Uygulama imar Planında, h:12,50m (4 kat) irtifalı, TAKS:043 yapılanmalı konut alanında kaldığı bildirilmiştir.

3-TAşžINMAZIN HALİHAZIR DURUMU ve EVSAFI: Satışa konu taşınmaz; İstanbul ili, Eyüp ilçesi, Alibeyköy, Akşemsettin Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi, Derin Sokak üzerinde 32 kapı numarası alan 247 pafta, 135 ada, 55 parselde mahallen yapılan incelemede; 355,15 m2 alanlı parsel üzerinde 2 bodrum kat + zemin kat + 3 normal kattan oluşan betonarme apartmanın yer aldığı görülmüştür. DİYAR APARTMANI isimli Binanın dış cephe duvarları sıvalı boyalı, oturtma çatılı olup sokaktan merdiven çıkılarak yapının cümle kapısına ulaşılmaktadır. Kat sahanlıkları ve katlar arası ulaşımı mermer plak kaplamalı yapının katlarında ikişer adet dairesi yer almıştır. Girişe göre sağ tarafta konumlanan zemin kat 4 nolu daireye çelik kapıdan girilmektedir. Antre, ön cephede mutfak yanında salon ve koridor ile bağlanan arka cephede biri balkonlu 2 oda, koridor üzerinde banyo-WC piyesleri yer almıştır.

İç cephe duvarları sıvalı boyalı, salon ve oda zeminleri laminat, ıslak hacimlerde seramik kaplı, mutfakta tezgah altında dolapları mevcut banyo duvarları seramik kaplı içinde köse küvet, ayaklı lavabo ve klozet takımı yer almıştır. Pencereleri pvc doğramalı, iç kapılar ise Amerikan panel kapıdır Yaklaşık 75m2 alanlı daire yeni bakımlı ve temiz durumdadır. Dairede elektrik ve su tesisatı mevcut olurken katı kayıtlı sobalı sistem ısınma sağlanmaktadır. Taşınmaz yoğun iskan bölgesinde konumlanırken yöre kamu hizmetlerinden yararlanmakta olup ulaşım imkanları müsaittir denilmiştir.

4-TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: Taşınmazın tamamı icin 110.000,00TL kıymet takdir edilmiştir.

5-SATIS şžARTLARI:
Yukarda acık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın;

1 .Satışı; 29/11/2011-günü, saat 14:00'den 14:10'a kadar İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ni ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile İhale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü bakı kalmak şartıyla,

2. Satış; 09/12/2011 günü, saat I4:00'den I4:l0'a kadar aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin ve alacağa mahsuben iştirak edeceklerin kendinden önceki sırada bulunan alacaklıların alacağının,
(muhammen bedelin % 20'siyle sınırlı olarak) % 20'sı nispetinde pey akçesi (nakit) veya bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız, kesin ve süresiz' teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre 'döviz' teminat olarak kabul edilmez.

b- Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihaleye itiraz vaki olması halinde dahi, (alacağına tekabül eden satış bedelini müşteri sıfatıyla ödemekte imtina suretiyle alacaklıya ihale yapılmamış olması şartı ile) satış bedeli nakten icra veznesine yatırılır (md. l34/4).Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu hare ve masrafları ile Katma Değer Vergisi (150 M2'ye kadar olan net meskenlerde % ı, mesken olmasına rağmen işyeri olarak kullanılmış dairelerde, metruk durumda olan binalarda, tarla, bina, han, otel ve arsalarda.,% 18 olarak KDV müşteriden tahsil edilir), tahliye ve teslim giderleri Öncelikle müşteri tarafında ödenir. Birikmiş emlak vergisi, tellaliye ve tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

c- İhaleye İştirak edenlerin icra satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle İhaleye katıldığını kabul ettiği. Satılacak taşınmazın Tapu kaydında varsa; taşınmazın bütünleyici parçalarının (MK.. md. 684,862), taşınmazın eklentilerinin (MY. Md. 686,862), hukuki semerelerinin (MK.. md.879), Taşınmazın birleştirilmesi durumunun (MK. Md. 859), IİK. 128. md. göre Taşınmaz mükellefiyetlerinin (intifa hakkı MK. m. 794, oturma hakkı MK. m. 823, üst hakkı MK. m. 834, kaynak hakkı MK. m. 837, irtifak hakları MK. m. 838, Kaydı hayatla ölünceye kadar bakma akdi BK. m. 507)... mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir

d- Uygulamada rehin bedelinin ödenmesinde ve alacağa mahsuben satışta İİK. 140,151,268. md. emredici hükmüne rağmen sıra cetveli düzenlenmemekte olduğundan; Taşınmaz üzerinde haciz, ipotek, satış vaadi vesalr hakları olan ilgililerin İhaleyi takip ederek satış tarihinden itibaren yedi gün içinde İİK. Md. 100,151 ve 268, 4792 sayılı S.S. Kurumu K. Md. 21,1479 sayılı Bag-Kur K. Yasası md. 17, 3065 sayılı Katma D.V. Kanunun 55, Amme Alacağının Tahsili Hakkındaki Kanunu md 21, MK.766,789,777/2,796/1 İİK. 83/C-2,100,142/1,151,. maddelerine göre sıra ve alacağın aslına yönelik şikayet ve itiraz dava haklarını kullanmaları ve icra dosyasına dava açtıklarına dair derkenar ibraz etmeleri gerekir.

e- ipotek sahibi alacaklılarla diğer İlgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler İle on beş
gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

f- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca satış bedelini yatırması için verilen 10. gün sonundan itibaren temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

g- şžartname, İlan tarihinden İtibaren herkesin görebilmesi tein dairede acık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

h- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/2189 Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur

*(İC If. K. 126)

 (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*Yönetmelik Örnek No: 27

Detaylı bilgi için tıklayınız


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön