Alkent 2000 Mahallesi'ndeki bekçi kulübeleri yıkıldı!
4 sene evvel yıkım kararı verilen Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı girişindeki kaçak bekçi kulübeleri ve taklar bugün saat 16.00 da yıkıldı. Mahalle site havasından kurtuldu. Yollar esnafa, halka, öğrenciye açıldı. Artık girişte kimse kimlik soramaya
9 Şubat 2010 da yıkımına karar verilen kaçak olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesince rapor edilen Alkent 2000 Mahallesi girişlerinde ki kaçaklar nihayet 4 sene sonra bugün saat 16.00 da yıkıldı.
Büyükşehir Belediyesi 2 kepçe, 5 büyük moloz kamyonu, çok sayıda zabıta, yıkım ekibi ile 5 saatte yıkımı tamamladı.
CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI HASAN AKGÜN 2010 DAN BERİ KAÇAK İNŞAATI YIKMAYIP SUÇ İŞLEDİ
Alkent 2000 Mahallesi F 21 D, 18 B, 1 D Pafta. 226 ada 1 parsel ve 227 ada 3 parsel yol üzerinde ki İmar Yoluna yapılan betonarme kemerli tak 10 metre devlet yolu üzerine kaçak inşaat için 09 Şubat 2010 da ilk espit tutanağı yapılmıştı. Zaman kazanmak için sözde çamlıca ve 7 Tepe siteleri 7. İdare mahkemesine yürütmeyi durdurda talepli dava açmış. Mahkeme yıkıma karar vermişti. Büyükşehir Belediyesini haklı buldu.
Konuyu Danıştay'a götüren s.sitenin talebini 14. Daire 06.07.2011 tarih 201U10536 sayılı ara kararıyla yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verdi. Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe ve Çamlıca Bulvarı girişlerinde ki kaçak bekci kulübeleri ve demir kapıların yıkılması için hiç bir engel kalmadı.
Mahalle sakini gazeteci Dursun Boran şöyle dedi: " Bu kaçak bekci kulubeleri senelerdir mahalleye özel mülk site havası veriyordu.
Bunu fırsat bilenler mahalleyi site gibi gösterip yönetmeye çalıştılar. Bağımsız parsel üzerine kurulu 2 katlı villardan ayda 2 bin TL. Senede 24 bin TL. Sıfır km araba parası aidat topluyorlardı. Senede toplanan para 10 milyon TL civarında. 7 Tepe ve Çamlıca kısımlarından toplanan aidat (!) Yüksek gereksiz aidatlar evlerin değerini düşürdü. İnsanlar villarını ne kiraya verebildi. Ne satabildi.
Mahallede aidat olmaz! Çünkü 1987 de 7 Tepe ve Çamlıca diye 2 kısımdan kurulan Alkent 2000. Aynı adla 24.10.2000 B.Çekmece Belediye Meclisi Kararıyla mahalle oldu. Site hükmü bitti. Tapuya kayıtlı Yönetim Planı hükümsüz kaldı!
Yeniden Mahalleden siteye geçilmez. Buna gerekde yok. İnsanlar 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle siteyken Mahalle olmak istediklerini oylarıyla teyit ettiler. 2008 'e kadar Mahalle girişinde Anayasanın 10. Eşitlik ilkesi ve 23. Seyahat hürriyetine aykırı bariyerler vardı. Bunları Kaymakamlığa müracaat edip söktürdüm. Yolu halka açtım.
Mahalle olan yerde bağımsız parseller üzerine kurulu 2 katlı villaların elektrik, su, doğalgaz saatleri, bahçıvanlarının ayrı. Sokakları Bedaş aydınlatıyor. Çöpleri emlak temizlik vergisi alan Belediye topluyor. Asayişi Polis sağlıyor.
Ben/ insanlar, neye aidat ödeyeceğiz. Bir zarar eden, fazla kullanılmayan sosyal tesis var. Onu da satsınlar. Hiç bir kurum zararına çalışmaz. Devlet zarar eden, bankalarını, fabrikalarını, misafirhane, sosyal tesislerini satıyor. 2 havuz, küçük bir lokanta, 8-9 kişilik spor salonu, saunadan oluşan tesisler senelerdir zarar ediyor.
Milletten zorla para toplayıp işletmeye açık tutuyorlar. Neden satmıyorlar? Yöneticilikleri bitmesin diye. Kimse aidat ödemesin. Hukuk savaşı versin. Mahallenin sosyal tesisi olmaz. Orası sitelikten çıktı. Yollar devletin. Geçen sene apar topar yönetim planı yapmak, kamuya terk sokaklara kanunlara aykırı bariyer koyarak Mahalle, site olmaz. Yapılan yönetim planının iptali için açtığım dava 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor. Devletin kurumlarından her türlü hizmeti ücretsiz alıyor insanlar. Muhtarın olduğu yerde, yönetime ihtiyaç yok. Bariyerlerde yakında sökülecek. Sökülmek zorunda "
SİTE MÜDÜRÜNE 6 BİN TL ( 3 BİN $ ) MAAŞ OLUR MU?
Dursun Boran, geçen ay işine son verilen site müdürü Tahsin Özden'e asgari ücretin 9-10 katı ayda 6 bin TL maaş verilmesi bir skandaldır. Cebir ile toplanan trilyonlarca liranın nasıl hovardaca harcandığını spatı dedi. Bu reziliklerden biri.
Takvim