29 / 04 / 2024

Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!

Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Etiler'deki Alkent AVM'de bulunan 39 adet dükkanın değerleme raporu yayınlandı. Peki Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri ne kadar oldu? 



Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Etiler Alkent AVM 39 Adet Dükkan Ekspertiz Değerleme Raporu hakkında açıklama yaptı. 

Alarko GYO Etiler Alkent AVM, İstanbul ili, Beşiktaş ili, Akat Mahallesi, Sera Sokak'ta yer alıyor. Değerleme konusu taşınmazlar, Beşiktaş’ın üst gelir grubunun yaşadığı Etiler bölgesinde konumlanıyor. Nispetiye Caddesi, Etiler’in ana caddesi niteliğinde olup İstanbul Avrupa Yakası’ndaki MİA aksı olan Büyükdere Caddesi’ne oldukça yakın mesafede. Nispetiye Caddesi ticari faaliyetlerin oldukça yoğun olduğu, iş merkezleri, banka genel müdürlükleri, alışveriş merkezleri ve otellerin yer aldığı bir aks niteliğinde. Bölgede, konut projelerinin yanı sıra, Sapphire, Zorlu Levent, Zorlu Center, Özdilek, Akmerkez gibi prestijli karma proje yatırımları da bulunuyor.  

Alkent AVM deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!

Değerleme konusu taşınmazların komşu parselinde İsov Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, BJK Akatlar Sports Hall, Azerbeycan Konsolosluğu ile Romanya Başkonsolosluğu bulunuyor. Alkent AVM'nin yakın çevresinde La Meridien İstanbul Etiler, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü, Akatlar Kültür Merkezi, Etiler Merkez ve Mustafa Kemal Kültür Merkezi gibi bilinirliği oldukça yüksek yapılar yer alıyor. Yenikapı-Hacıosman metro hattı üzerinde yer alan ve 2015 yılında faaliyete geçen Nispetiye Metro İstasyonu ile Etiler Metro İstasyonu da AVM'nin yakınında bulunuyor. Değerleme konusu taşınmazlar Alkent Sitesi’nin girişindeki Alkent Çarşı’da bulunan 39 adet dükkan olup Tepecik Yolu’na cepheli konumda. 

Alkent AVM deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!

Alarko GYO Etiler Alkent AVM'deki 39 dükkanın KDV hariç pazar değeri 53 milyon 560 bin TL olurken, KDV dahil pazar değeri 63 milyon 200 bin 800 TL oldu. 

Değerleme konusu taşınmazların KDV hariç pazar kirası 335 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazların KDV dahil pazar kirası ise 395 bin 300 TL olarak açıklandı. 

Alarko GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu' nun Seri III, No : 48.1 sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği uyarınca, Şirket portföyünde yer alan Karaköy Binası için değerleme kuruluşunca hazırlanan Ekspertiz Değerleme Raporu ekte yer almaktadır.

Değerleme Raporu İçin tıklayın

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön