Altın & Dolar

Alman bankacılık devi yıl sonu dolar tahminini resmen açıkladı!

Almanya merkezli bankacılık devi Commerzbank merakla beklenen yıl sonu için dolar/TL öngörüsünü açıkladı. Bakın dolar yıl sonunda ne kadar olacak? 


Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru haftanın son kritik gününe 33,96 TL'den başlarken,  Euro  da 37,85 TL'den başladı.

Türk Lirası bu yıl dolar karşısında yüzde 14 değer kaybetti. Yaklaşık olarak 1.5 aydır artış gösteren döviz talebine Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası da bir blog yazısıyla dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dün yayımlamış olduğu yazıda döviz mevduat taleplerinin daha çok cari fazla ve KKM'den çıkışlardan kaynaklandığını kaydetti.

Söz konusu analizde "YP mevduattaki artışın arkasındaki sebeplerden bir tanesi yaz aylarında cari fazla verilmesi olabilir. Ekonominin cari fazla verdiği yaz aylarında şirketler döviz tevdiat hesaplarını mevsimsel şekilde artırabiliyorlar. YP mevduat hesaplarındaki artışı sürükleyen bir diğer önemli faktör de atılan politika adımlarıyla hızlanarak devam eden KKM’den çıkış süreci." İfadeleri yer aldı.

ALMAN MERKEZLİ BANKACILIK DEVİNDEN DOLAR TAHMİNİ

Dünya’da yer alan habere göre Almanya merkezli bankacılık devi Commerzbank, sene sonu için dolar/TL öngörüsünü resmen açıkladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bankanın döviz analisti Tatha Ghose, enflasyon beklentilerinin yükselmesine atıfla TL’nin daha da zayıflayacağını düşünüyor. Commerzbank'a göre; sene sonunda dolar 35 Türk Lirası seviyesine yükselecek.

Commerzbank, enflasyon beklentilerinin yükselmesi ve kamuoyunun ekonomiye ilişkin algısının kötüleşmesi sebebiyle TL’nin daha da zayıflayacağını öngörüyor.

Commerzbank döviz analisti Tatha Ghose konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketine atıfta bulundu ve enflasyon beklentilerinin arttığını belirtti.

Tatha Ghose Türkiye'de enflasyonu kontrol altına almak amacıyla  maliye politikasının uzun bir ekonomik gerilemeyi kabullenmesi gerektiğini söylerken, ayrıca bu tür bir ekonomik yavaşlama olmadan, Merkez Bankası'nın faiz artırımları ya da diğer düzenleyici reformlar yapmasının anlamsız kalacağını kaydetti. Söz konusu bu politikaların tek başına yeterli olmayacağını savunan
Ghose, dolar/TL kurunun mevcut 33,9181 seviyesinden sene sonuna kadar 35 TL seviyesine çıkmasını beklediğini kaydetti.

 

İstanbul Boğazı'ndaki 2 milyonluk kiralık evlere büyük talep! İlana çıkar çıkmaz kapış kapış gidiyor!

İstanbul'un kuzeyine dikkat çeken ünlü gayrimenkul uzmanı açıkladı: 2025 imar ve kentsel dönüşüm yılı olacak!

Konut üretimi azalıyor!