28 / 04 / 2024

Alman süpermarket devi top attı! 5 bin çalışanın kaderi belirsiz

Alman süpermarket devi top attı! 5 bin çalışanın kaderi belirsiz

Almanya'da süpermarket devi Real GmbH iflasını açıkladı. 62 şubesi bulunan market zincirinde 5 bin çalışana ne olacağı ise henüz belli değil. İşte tüm detaylar...



2020'de Almanya genelinde 276 mağazası ile hizmet veren süpermarket devi Real GmbH, iflasını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Cuma günü Mönchengladbach bölge mahkemesine iflas başvurusunda bulunan Real GmbH son 3 yılda yüzlerce mağazasını kapatarak, çalışanları tasfiye etmek zorunda kalmış oldu.

Rakiplere satılan şubelerin ardından sadece 62 açık mağazası açık kalan Real GmbH, Frankfurtlu bir girişimciye satıldı ve "Mein Real" olarak yeniden isimlendirildi.

İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Real'in büyük mali zorluklar yaşadığına dair spekülasyonlar yaygınlaşırken, el değiştirmesine rağmen bir türlü toparlanamayan şirket iflas bayrağını çekti. 

Yaklaşık 5.000 çalışanı bulunan market zincirinin 62 şubesine de ne olacağı bilinmiyor.

Gelen haberlere göre, marketin muhtemelen rakiplere satılması yönünde girişimlerde bulunulması bekleniyor.

REAL HAKKINDA

Real GmbH, merkezi Almanya'nın Mönchengladbach kentinde bulunan bir perakende gıda maddeleri marketler zincirini oluşturan şirkettir. 10 Ağustos 1994 tarihinde Alman perakende şirketi Metro Türkiye bünyesinde kurulmuştur. Avrupa çapında yüzlerce self servis sistemiyle çalışan mağazaları bulunur. Real gıda maddelerinin yanı sıra ev eşyaları, elektronik aletler, kitaplar, medya ürünleri, kırtasiye, spor malzemeleri gibi ürünlerle Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde şubeler açmıştır. Mağazaları içinde otomatik olarak fiyat söyleyen elektronik cihazlarla donatılmıştır. Ürünlerin üzerine yapıştırılan gizli etiketler sayesinde kasalardan geçmeyen ürünlerin alarm vermesi sayesinde ürünlerin çalınmasının engellenmesi şeklindeki pilot projenin ilk denendiği kuruluşlardan biridir.

TÜRKİYE'DE İFLAS ETMİŞTİ

Alman perakende devi Metro Group’un 4 yıl önce Kayserili Beğendik’e sattığı Real Hipermarketler Zinciri için 2016 yılında iflas erteleme başvurusunda bulunulmuş ve kayyum atanmış, 2017 yılında da iflas kararı verilmişti. Beğendik’in avukatı mahkemede yaptığı savunmada, “Şirket borca batık durumda ayağa kaldırmamız mümkün değil” dedi. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Beğendik Mağaza A.Ş'nin 130 milyon 758 bin TL, Beğendik Yiyecek şirketinin 11 milyon 443 bin TL, Real Hipermarketler'in ise 713 bin 639 TL borca batık oldukları kaydedildi. Tüzel kişiliği ALVİ Hipermarketler A.Ş. olarak değişen Real Hipermarketler A.Ş. için İstanbul Anadolu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 27 Temmuz 2017'de iflas kararı verilmiş ve şirket bünyesindeki bin 700 çalışandan 600 kişi yasal hakları ödenmeden işten çıkarılmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön