03 / 05 / 2024

Perakende devi iflas etti! 12 bin çalışan işsiz kaldı

Perakende devi iflas etti! 12 bin çalışan işsiz kaldı

İngiliz indirim marketleri zinciri Wilko'nun Perşembe günü iflasını açıklayacağı ifade edildi. 400 mağazaya sahip şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunmakta. İşte tüm detaylar...



İngiltere ekonomisinin resesyona girme riski her geçen gün artarken İngiltere merkezli indirim marketleri zinciri Wilko’nun binlerce personeline zincirin iflas ettiğinin açıklanacağı ifade edildi.

Bilgi sahibi kaynaklara göre 400 mağazaya sahip İngiliz zincir bir son dakika alıcısı çıkmaması durumunda Perşembe sabahı iflas işlemlerine başlanacak. İşte tüm detaylar..a.

Wilko daha önce yeni fon bulmak amacıyla PricewaterhouseCoopers ile anlaşmıştı ancak potansiyel alıclarına ilgilerini son dönemde geri çektikleri belirtildi. Şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Wilko Üst Yöneticisi Mark Jackson, finansman arayışında sürelerinin dolduğunu, iflas ilan etmek zorunda kaldıklarını, sürecin çalışanların işlerinin korunabileceği bir şekilde sürdürülmesi için ellerinden gelen çabanın gösterileceğini belirtti.

Ülke genelinde 400 mağaza ile hizmet veren şirkette halen toplam 12 bin kişi iştiham ediliyor.

İflas kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Factor Risk Management Kurucu Ortağı Tom Davey, İngiliz perakende sektöründeki sorunların Wilko ile sınırlı olmadığını, artan konut kredi faizleri ve hayat pahalılığı nedeniyle tüketicilerin harcamalarının ciddi oranda azaldığını, önümüzdeki dönemde daha çok sayıda perakende zincirinin iflas edebileceğini belirtti.

Kırtasiyeden donanıma kadar her şeyi satan düşük maliyetli ürün zinciri, “artan nakit baskıları” nedeniyle 3 ağustos’da iflas riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarmıştı. Şirket CEO’su Mark Jackson, Wilko’nun “gerekli likiditeyi sağlayan” bir tekliften yoksun olduğunu kaydetmişti.

Şirket Homebase’in sahibi olan Hilco UK’den bu yıl başında tedarik zinciri kesintileri ve ziyaretçi sayısındaki keskin düşüşü gerekçe göstererek 40 milyon sterlinlik (51 milyon dolar) bir can simidi fonlaması almıştı.

Wilko, pandemi ve ardından İngiltere’de yaşanan hayat pahalılığı krizinden etkilenen market zincirlerinin sonuncusu oldu.

İngiltere’de giyim ve ev eşyaları satan Cath Kidston, çevrimiçi mobilya satış markası Made.com, giyim zincirleri Joules ve M&Co şirketleri geçtiğimiz yıl iflas etmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön