02 / 05 / 2024

Büyük deprem! Tam 12 bin kişiyi işten çıkaracaklar! İşte nedeni…

Büyük deprem! Tam 12 bin kişiyi işten çıkaracaklar! İşte nedeni…

Sosyal medya platformu Twitter’dan sonra bir deprem de Facebook’ta yaşanıyor. 2022 yılı başından beri hisselerinde yüzde 70 oranında düşüş görülen Facebook, 12 bin çalışanını işten çıkarmak için düğmeye bastı. Ekonomik nedenlerden dolayı alınan bu kararın Çarşamba günü hayata geçirilmesi bekleniyor.



Sosyal medya platformu Facebook’ta adeta deprem yaşanıyor. Bu sene başından itibaren hisselerinde yüzde 70'lik düşüş yaşayan ve yaklaşık 500 milyon dolar gibi bir kaybı olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, birçok projeyi durdurma kararı aldı.

PROJELER NEDEN DURDURULDU?

Facebook’un projeleri durdurulma kararının arkasında küresel ekonomik büyümenin yavaşlaması, bir diğer sosyal paylaşım sitesi olan Tiktok ile yaşanan rekabet ve Apple'ın devreye soktuğu bazı gizlilik değişiklikleri olduğu aktarıldı.

12 BİN KİŞİ KOVULACAK

Piyasalar bazında hayal kırıklığı yaratan sosyal paylaşım sitesi Facebook'un 2022 yılı bitmeden 12 bin kişiyi işten çıkaracağı açıklandı. Hisselerinde yaşanacak olan milyarlarca dolarlık kaybı bu yöntemle engellemeye çalışan Facebook’un kararı çarşamba gününe kadar açıklaması bekleniyor.

META PROJESİNDEN BEKLENEN SONUÇ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA GÖRÜLECEK

Ayrıca bu hafta önemli açıklamalarda bulunan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Meta projelerinin meyvelerini vermesi için en az 10 yıl geçmesi gerektiğini belirtildi.

Sosyal medya plaftormları eski gücünü neden kaybediyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön