27 / 04 / 2024

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Dünya devi, 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Dünya devi, 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Küresel ekonomideki daralma ve belirsizliğin artması nedeniyle e-ticaret devi Amazon'un küresel iş gücünün yüzde 3'üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı açıklandı.



ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon’dan kötü haber geldi. Amazon’un bu hafta büyük çaplı bir işten çıkarma operasyonu planladığı duyuruldu.

New York Times’ın (NYT) konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberinde, küresel ekonomide belirsizliğin artması nedeniyle Amazon'un küresel iş gücünün yüzde 3'üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.

Haberde, işten çıkarmaların hangi departmanlardan olacağına da yer verildi. İnsan kaynakları, perakende ve yapay zeka destekli sanal asistan Alexa gibi ürünleri içeren cihazlar departmanında çalışanların işten çıkarılacağı açıklanırken söz konusu planın bu hafta devreye sokulacağı belirtildi.

E-ticaret şirketi Amazon tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak bu işten çıkarma gerçekleşirse ABD’li şirketin 1994 yılındaki kuruluşundan bu yana en büyük işten çıkarması olarak tarihe geçecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön