29 / 04 / 2024

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!

Son dönemde dev şirketlerden üst üste işten çıkarma açıklamaları gelmeye başladı. Twitter’ın ardından Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın bağlı olduğu Meta’dan işten çıkarma haberi geldi. Son olarak işten çıkarma dalgasına Citigroup ve Barclays de katıldı. Gerekçe ise gelirlerdeki düşüş.



Bloomberg'in haberine göre; bu hafta New York merkezli Citigroup'ta çok sayıda kişi işten çıkarıldı. Merkezi Londra'da bulunan Barclays'te ise yaklaşık 200 kişinin işine son verileceği açıklandı.

GELİRLERDE CİDDİ DÜŞÜŞ VAR

ABD'li bankaların özellikle de yatırım bankacılığı departmanları piyasalardaki çalkantıdan zarar gördü. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Citigroup'un yatırım bankacılığı gelirleri yüzde 64 azaldı, Barclays'in kaybı ise yüzde 45 oranında oldu.

Konuya yakın kaynaklar bu ay başında Morgan Stanley'nin de Asya-Pasifik bölgesindeki yatırım bankacılığı departmanından 50 kişinin işine son vermeyi planladığını duyurmuştu. Goldman Sachs da geçtiğimiz Temmuz ayında işe alımları yavaşlatmayı planladığını açıklamıştı.

230 KİŞİ İŞTEN KOVULACAK

HSBC Holdings'in de gelecek yıl Fransa'da 230 kişinin işine son vereceği gelen bilgiler arasında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön