30 / 04 / 2024

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Gaziantep'in ambalaj üreten devi Folyopak iflasını açıkladı. 25 ülkeye ihracat yapan şirkette 300 çalışan işsiz kalırken, fabrika önünde toplanan işçiler tazminatlarını talep etti. İşte tüm detaylar...



Pandeminin ardından baş gösteren küresel enflasyon krizi Türkiye'de de pek çok sektörü olumsuz etkilyor. Tedarik krizinde yaşanan sıkıntılar, ham maddelere gelen zamlar derken firmalar ya küçülmeye gitmeyi tercih etti ya da iflas bayrağını çekmiş oldu. İşte tüm detaylar...

Avrupa'da etkisini gösteren iflas dalgası, Türkiye'de konkardota isteyen firmalarla devam ediyor.

Toparlanmanın mümkün olmadığını gören Türk ambalaj devi Folyopak'da iflasını açıkladı.

25 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORDU
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteen toplam 24.000 metrekare kapalı alana sahip olan dev fabrikada üretim yapan firmanın kararı sektörde de üzüntüyle karşılandı. Üretilen ambalajların büyük kısmı 25 ülkeye ihraç ediliyordu.

Üretimi yapılan başlıca ürünler, çöp torbası, taşıma poşetleri, bakkaliye torbası, omuz askılı elbise torbası, ikaz şeridi, palet örtüsü, ve laminasyonluk film olarak dikkat çekiyor. Firma aynı zamanda 800 ton geri dönüşümden granül üretimi gerçekleştiriyordu.

300 ÇALIŞAN İFLASLA İŞSİZ KALDI
Folyopak Ambalaj'ın 300 çalışanı alınan karar ile birlikte işsiz kaldı. Yüzlerce insan tazminatlarının ödenmesi için fabrikanın önünde eylem yapıyor. İflasını duyuran bu firmadan ise konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

SIFIR ATIK BELGESİNİ ALMIŞTI
Haskan Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Folyopak, üretim tesisi için ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kendi tesislerinde sıfır atık yönetim sistemini kuran ve işleten firmalara verdiği Sıfır Atık belgesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması süreçlerini kapsıyor.

FOLYOPAK HAKKINDA

Temel yetkinliği geri dönüşüm ve sürdürülebilir ambalaj üretimi olan Folyopak, Gaziantep’te bulunan, Avrupa standartlarına sahip entegre tesislerinde üretim yapmaktadır. 82.000 m2 arazi üzerine kurulu 65.000 m2 kapalı alana sahip tesislerde, 500’ün üzerinde çalışan ile her gün yaklaşık 60 ton Polietilen plastik atığı geri dönüştürerek PE hammadde ve 120 ton/gün PE film üretimi gerçekleştirerek Türkiye’nin en önemli üreticilerinden biri haline gelmiştir. Aynı tesislerde Polietilen ürünler dışında %100 geri dönüştürülebilir nanwoven ürünler de üretilmektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, İngiltere, İspanya, İsrail, Romanya gibi çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere 20 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünya çapında sürdürülebilir, iyi pazar ve ticari değerlere sahip ürünler sunarak, müşterilerimizi, geleceği ve hayatı desteklemek için çalışıyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön