28 / 04 / 2024

Mersin Cezaevi inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı!

Mersin Cezaevi inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı!

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı köyünde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı...



MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı köyünde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı. İş bırakan 350 işçi, soğuk havada naylon çadırlarda kaldıklarını, ısınmadan, temizliğe kadar pek çok konuda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. 


TOKİ tarafından yaptırılan cezaevinin inşaatını Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı yürütüyor. Uluvıl-Avcılar İş Ortaklığının taşeron firması olan Emir Yapıcı İnşaat'ın sorumlusu, Emir Yapıcı ise, asıl yüklenici firma olan Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığından ödeme alamadıkları için ücretleri veremediklerini ileri sürdü. Yaklaşık 4 aydır cezaevinin kaba inşaat bölümünü yaptıklarını söyleyen Yapıcı, " Şu ana kadar hak edişimizin sadece yüzde 20'si bize ödendi. 


Yaklaşık 1.5 milyon lira alacağımız var. Bize ödeme yapılmadığı için işçilerimize aylık ücretlerini ödeyemedik. Bu nedenle de çalışmak istemiyorlar. Bu şartlar altında haziran 2014'de bitirilmesi planlanan kampüs cezaevi inşaatının bitmesi imkansız" dedi. 



Evrensel Gazetesi 


Geri Dön