27 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunları mecliste!

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunları mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin üç aydır ücretlerini alamamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.



CHP'li Başarır, ''Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle, ailece intihar edenlerin acı haberleriyle sarsıldığımız günlerden geçmekteyiz.

Yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı'ndaki işçilerimiz, 3 aydır maaş alamadıkları ve dolayısıyla evlerine ekmek götüremedikleri için haklı olarak eylem yapmaktadırlar.

Havalimanı inşaatında çalışan bir kişi, aylardır maaş alamamasından kaynaklı geçim sıkıntısı nedeniyle 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunmuştur.

Ne yazık ki mevcut iktidarın gündemi ile halkın gündemi örtüşmemektedir'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın soruları:
1- Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda 3 aydır maaş alamadığı ve bu nedenle hayatını idame ettiremeyen işçimizin intihar girişiminde bulunmasındaki sorumlular kimlerdir? Yaşanan bu tatsız olayda, Hükümet olarak da sorumlu olduğunuzun farkında mısınız?

2- Geçim sıkıntısı nedeniyle gerçekleşen acı intihar olaylarının bir daha yaşanmaması için vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını gidermek adına herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir ve ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

3- Havalimanı inşaatı ihalesini alan yüklenici firmaya, çalışan işçilere aylardır maaş ödememesi nedeniyle herhangi bir yaptırımda bulunulacak mıdır? Bulunulacaksa bu yaptırımlar nelerdir?


Geri Dön