28 / 04 / 2024

Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Sahte seyahat belgesiyle Kocaeli'den Bartın'a gelmek isteyen 12 kişiden birinin COVID-19 testi pozitif çıktı. Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle aynı minibüste seyahat eden kişiler de karantinaya alındı...



Sahte seyahat belgesi düzenleyerek Kocaeli'den minibüsle Bartın'a gelmek istedikleri sırada yakalanan ve şehirde öğrenci yurduna yerleştirilen 12 kişiden birinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bartın İl Jandarma ile Zonguldak'ın Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Nebioğlu beldesi çıkışındaki yol kontrol noktasında uygulama yapılırken durdurulan ve Kocaeli'den gelen minibüsteki tarım ve inşaat işçisi olduklarına ilişkin sahte belge düzenledikleri tespit edilerek yakalanan 12 kişiye koronavirüs testi yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Çeşmi Cihan Yurdu'nda karantina altında tutulan kişilerden birinin test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle aynı minibüste seyahat eden kişilerin sonuçları negatif olsa da ileriki günlerde pozitife dönebilme ihtimali olduğu için zorunlu karantinanın devam ettiği ifade edildi.

İlde tedavisi devam eden 10 vakanın bulunduğu ve bu kişilerin tamamen il içi vakalar olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimize giriş yapmak isteyen kişilerin zorunlu olarak karantinaya alınması uygulaması sonucunda, dışarıdan gelen ve pozitif çıkan vakanın ve muhtemel vakaların köylerindeki 'hoş geldin' temasları ve il içindeki izin nedeniyle yapacakları temaslar önlenmiş oldu. İçerideki vakalarımız bitmek üzereyken dışarıdan gelen kişilerin sağlık durumları netleşene kadar zorunlu olarak karantinada tutulma uygulaması, özellikle seyahat yoğunluğunun olduğu bayram tatili günlerinde de devam edecektir."

Ekipler tarafından, 9 Mayıs'ta yapılan yol kontrol noktasında durdurulan ve Kocaeli'den Bartın'a gelmek isteyen minibüste iki kişinin şoför ve muavin, 6 kişinin Bartın'da tarım işçisi, 4 kişinin ise yine aynı şehirde faaliyet gösteren bir inşaat firmasında görevli olduklarına ilişkin belgelerinin sahte olduğu belirlenmişti.

10 madde de şantiyelerde virüse karşı korunma yöntemleri!

19 adımda şantiyelerde koronavirüse karşı koruma!

Şantiyelerde koronavirüs tedbirleri artırıldı!

 


Geri Dön