12 / 05 / 2024

cezaevi inşaatında eylem

cezaevi inşaatında eylem

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı köyünde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı...

Tekirdağ'da lojman inşaatında göçük: 1 işçi öldü!

Tekirdağ'da cezaevi lojman inşaatında yaşanan göçük sırasında toprak altında kalan işçi Eşref Dere (52) yaşamını yitirdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında binlerce işçi eylemde!

İstanbul İkitelli’de inşaatı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 bin işçi eylem yapıyor.

Ankara'da TOKİ inşaatında eylem!

Ankara'da TOKİ inşaatında çalışan ve maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler eylem yaptı. Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen TOKİ işçilerinde 4 kişi gözaltına alındı. 

Yozgat cezaevi inşaatında inceleme!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Vali Vekili Salih Altun, Ak Parti İl Başkanı Celal Köse, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, İl Genel meclisi başkanı Halil Şahbaz ile birlikte Yozgat cezaevi inşaatında inceleme yaptılar.

Kahramanmaraş'ta hastane inşaatında eylem!

Kahramanmaraş’ta özel bir hastane inşaatında çalışan işçiler, yüklenici firmadan maaşlarını alamadıkları nedeniyle eylem başlattı.

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında eylem!

Gama Holding ve Türkerler Holding tarafından yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

3. havalimanı inşaatında üç işçi daha tutuklandı!

3. havalimanı inşaatında eylem yapan üç işçi daha tutuklandı. 3. havalimanında tutuklanan işçi sayısı 27'ye yükseldi. 

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

İnşaat İşçileri Sendikası, metro inşaatında eylem yaptı!

İnşaat İşçileri Sendikası, İstanbul Beşiktaş'ta yapımı devam eden metro inşaatında çalışan işçilerin, üeretlerini-mesai fazlalarını ve tazminat haklarını alamadıkları gerekçesiyle şantiye önünde basın açıklaması yaptı.

Çamlıca Camii inşaatında eylem yapılıyor!

Üsküdar’da yapımı devam eden Çamlıca Camii inşaatında işten çıkarıldıklarını öne süren yaklaşık 30 kişi eylem yapıyor. İtfaiye ekiplerinin de hazır bulunduğu camide işçilerin ikna çalışmaları sürüyor.

Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye ilçesinde yapımına başlanan Bölge Cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatında 70 kişinin çalıştığı Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak...

Amasya Bilim ve Sanat Merkezi inşaatında son durum!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Şeyhcui Mahallesi’nde yapımını süren Amasya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) inşaatında incelemelerde bulundu.

cezaevi inşaatında eylem Haberi

cezaevi inşaatında eylem

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı köyünde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı. İş bırakan 350 işçi, soğuk havada naylon çadırlarda kaldıklarını, ısınmadan, temizliğe kadar pek çok konuda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. 


TOKİ tarafından yaptırılan cezaevinin inşaatını Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı yürütüyor. Uluvıl-Avcılar İş Ortaklığının taşeron firması olan Emir Yapıcı İnşaat'ın sorumlusu, Emir Yapıcı ise, asıl yüklenici firma olan Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığından ödeme alamadıkları için ücretleri veremediklerini ileri sürdü. Yaklaşık 4 aydır cezaevinin kaba inşaat bölümünü yaptıklarını söyleyen Yapıcı, " Şu ana kadar hak edişimizin sadece yüzde 20'si bize ödendi. 


Yaklaşık 1.5 milyon lira alacağımız var. Bize ödeme yapılmadığı için işçilerimize aylık ücretlerini ödeyemedik. Bu nedenle de çalışmak istemiyorlar. Bu şartlar...