12 / 05 / 2024

Mersin Cezaevi inşaatında eylem

Mersin Cezaevi inşaatında eylem

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı köyünde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Mut TOKİ Evleri'nin inşaatında son durum ne?

Mersin'in Mut ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 330 sosyal konutun inşaatında son durum ne?

Tekirdağ'da lojman inşaatında göçük: 1 işçi öldü!

Tekirdağ'da cezaevi lojman inşaatında yaşanan göçük sırasında toprak altında kalan işçi Eşref Dere (52) yaşamını yitirdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunları mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin üç aydır ücretlerini alamamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Tarsus'ta hastane inşaatında çökme meydana geldi!

Mersin Tarsus'ta hastane inşaatında çökme meydana geldi. İnşaatta hasarın oluştuğu olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Yozgat cezaevi inşaatında inceleme!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Vali Vekili Salih Altun, Ak Parti İl Başkanı Celal Köse, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, İl Genel meclisi başkanı Halil Şahbaz ile birlikte Yozgat cezaevi inşaatında inceleme yaptılar.

Mersin'de cami inşaatında göçük: 1 ölü!

Mersin'in Mut ilçesinde cami inşaatında meydana gelen göçükte bir işçi öldü, 4 işçi yaralandı.Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mersin’de kapalı havuz inşaatında göçük meydana geldi!

Mersin'de bir kapalı havuz inşaatında göçük meydana geldi. Göçükten bir kişi yaralı olarak kurtarılırken 17 yaşındaki bir işçi yaşamını yitirdi.

Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye ilçesinde yapımına başlanan Bölge Cezaevi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatında 70 kişinin çalıştığı Espiye Cezaevi'nin inşaatı 550 günde tamamlanacak...

Mersin Spor Kompleksi'nin inşaatında sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi içerisinde yapılan fitness salonu inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, fitness salonu inşaatında sona yaklaşıldı.

Ankara Pursaklar'da kreş inşaatında dış cephe tamamlandı!

Pursaklar Belediyesi’nin ilçe merkezinde yapımına başladığı kreş inşaatında ciddi mesafe katedildi. Üç kat olarak inşa edilen sosyal tesisin dış cephe duvar örmeleri de tamamlandı.

Amasya Bilim ve Sanat Merkezi inşaatında son durum!

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Şeyhcui Mahallesi’nde yapımını süren Amasya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) inşaatında incelemelerde bulundu.

Çamlıca Camisi inşaatında son yaklaşıldı!

İstanbul'da yapımına 26 ay önce başlanan Çamlıca Camisi inşaatında 6 minareden 90 metre uzunluğundaki 2'si külah, şerefe ve alemleri takılarak tamamlandı.

Mersin Cezaevi inşaatında eylem Haberi

Mersin Cezaevi inşaatında eylem

MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı köyünde inşa edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi inşaatında çalışan işçiler, çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri nedeniyle iş bıraktı. İş bırakan 350 işçi, soğuk havada naylon çadırlarda kaldıklarını, ısınmadan, temizliğe kadar pek çok konuda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. 


TOKİ tarafından yaptırılan cezaevinin inşaatını Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığı yürütüyor. Uluvıl-Avcılar İş Ortaklığının taşeron firması olan Emir Yapıcı İnşaat'ın sorumlusu, Emir Yapıcı ise, asıl yüklenici firma olan Uluyıl-Avcılar İş Ortaklığından ödeme alamadıkları için ücretleri veremediklerini ileri sürdü. Yaklaşık 4 aydır cezaevinin kaba inşaat bölümünü yaptıklarını söyleyen Yapıcı, " Şu ana kadar hak edişimizin sadece yüzde 20'si bize ödendi. 


Yaklaşık 1.5 milyon lira alacağımız var. Bize ödeme yapılmadığı için işçilerimize aylık ücretlerini ödeyemedik. Bu nedenle de çalışmak istemiyorlar. Bu şartlar...