01 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

ABD merkezli banka iflasları finans piyasasında endişe yaratırken dünyaca ünlü dev şirketin yaz başına kadar 7 bin çalışanının işine son vereceğini açıklaması şok etkisi yarattı.



Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan banka iflasları Avrupa’ya da sıçrarken, ABD eğlence sektörünün devi Disney’in küresel iş gücünün yüzde üçünü oluşturan 7 bin çalışanının işine son verme kararı alması büyük endişe yarattı.

Kasım ayı içerisinde ikinci kez şirkete CEO olarak geri dönen Bob Iger’ın ilk işi, çalışanların işine son vermek oldu. Amerikan eğlence sektöründeki en büyük medya kuruluşu olan Disney’in CEO’su, milyarlarca dolarlık maliyetleri düşürmenin yolunu işten eleman çıkarmak olarak gördü. Iger yaptığı açıklamada 7 bin çalışanını işten çıkarmaya bu hafta başladıklarını ifade etti.

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

Bloomberght’den Hande Berktan’ın haberine göre daha önce de aynı yolu izleyen Amazon’dan Google’a, Meta’dan Microsoft’a kadar onlarca dev şirketin işten çıkarma kervanına Disney de katıldı. Amerikan eğlence sektöründe, dünyanın en büyük medya şirketlerinden biri olan Disney, küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 3'ünü işten çıkarmayı planlıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön