22 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

Dünyaca ünlü şirket 7 bin çalışanını kapının önüne koyacak!

ABD merkezli banka iflasları finans piyasasında endişe yaratırken dünyaca ünlü dev şirketin yaz başına kadar 7 bin çalışanının işine son vereceğini açıklaması şok etkisi yarattı.



Şirketi rahatlatmak için öncelikle maliyetleri düşüreceğini belirten yeni CEO Iger, Disney'in küresel iş gücünde yapacağı kesintilerle, medya endüstrisinin çalkantılı olduğu bir dönemde iyi iş çıkaracağını söyledi. Disney şirket masraflarını en aza indirmek için yaz başına kadar 7 bin çalışanını işten çıkarmış olacak. İşten çıkarmalar bu hafta başlayacak ve ilgili yöneticiler, listedeki çalışanları bilgilendirmeye başlayacak. Disney CEO’su Bob Iger, ikinci aşamada, Nisan ayında daha büyük bir işten çıkarma dalgasının olacağını ve son olarak da işten çıkarmaların Haziran başında yapılacağını duyurdu.

DÜNYA GENELİNDE 220 BİN ÇALIŞANI VAR

Disney'den ayrılan birçok meslektaş ve arkadaşın içinde bulunduğu zor durumu hafife almadığını belirten CEO Iger, “Bunu yapmak zorundayız. Aksi takdirde Disney'in şimdi ve gelecekte dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerine olağanüstü eğlenceli programlar sunmaya devam edemeyiz. Şirketin kaliteli işler yapması için bu operasyon şart oldu" ifadesini kullandı.

Şirketin dünya genelinde yaklaşık 220 bin çalışanı buluyor ve bunların 166 bini Amerika Birleşik Devletleri'nde görevli. İşten çıkarmalar, şirketin tepe yönetiminin Bob Chapek'i lider olarak görevden almasının ardından Kasım ayında BobIger'in Disney'e ikinci kez geri dönüşüyle başladı.


 


 


 


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön