09 / 10 / 2024

Almanlar İzmir limanını tecih ediyor!

Almanlar İzmir limanını tecih ediyor!

Almanya'dan iki ayrı heyet, İzmir'deki limanları incelemek üzere geldikleri kentte çeşitli temaslarda bulundu...  




Hamburg Port Consulting (HPC)GmbH'nin iki uzmanı, liman yatırımı yapacak bir firmaya rapor hazırlamak üzere Deniz Ticaret Odası  İzmir  şžubesi'ni ziyaret etti. HPC Ekonomisti Dr. Stephan Dahm ve Dr. Claudia Riediger, Deniz Ticaret Odası İzmir şžubesi'nde Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Başkan Yardımcısı Yusuf Öztürk ve şžube Müdürü Halil Hatipoğlu'ndan İzmir'deki limanlar ve yük trafiğinin ne şekilde planlandığıyla ilgili bilgi aldılar. Ziyarette gazetecilere açıklama yapan Dologh, uluslar arası bir liman yatırımcısının İzmir'de konteyner limanı işletmek istediğini, bu yatırımla ilgili danışmanlık hizmeti veren HPC'nin de iki uzmanını göndererek İzmir'deki limanlarla araştırma yaptırdığını söyledi.

Dologh, Alman konuklara Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu, ülkeye gelecek ithal yüklerle birlikte büyük bir yük trafiğinin oluşacağını, bunun da yeni limanlara ihtiyaç yaratacağını aktardığını söyledi. HPC Ekonomisti Dr. Stephan Dahm da, Türkiye'nin Avrupa'da yükselen yıldız olduğunu, limancılık yatırımlarında da İzmir'in ön plana çıktığını kaydetti. Dahm, uluslar arası bir liman yatırımcısı olan müşterileri için İzmir'de araştırma yaptıklarını sözlerine ekledi.

EXPO için destek Almanya Bremen Eyaleti Ekonomi ve Limanlardan sorumlu Devlet Bakanı Martin Günthner, özellikle havacılık, uzay ve yenilenebilir enerji konusunda işbirlikleri yapabileceklerini ifade etti. Ofis açmak için özellikle İzmir'i tercih ettiklerini belirten Günthner, 'Herkes genelde İstanbul'u seçerken biz bilerek İzmir'i seçtik. Bu kentte gerçekten hayat var, dinamizm var. 2020 EXPO'su için size destek vermek istiyoruz. Bu kapsamda nasıl bir işbirliği yapabileceğimizi görüşebiliriz' dedi.

Dünya
 


Geri Dön