Ekonomi

Almanya "acil olarak" duyurdu! Binlerce Türk çalışan alınacak! İşte başvuru şartları

Almanya salgın sonrası havaalanlarında yaşanan yoğunluktan dolayı 3 bin Türk işçi alacağını açıkladı. İşte başvuru şartları... KORONAVİRÜS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ Koronavirüs sürecinin atlatılması ile havayolu ulaşımında yaşanan yoğunluk ve çalışan eksikliği, havaalanlarında kaosa sebebiyet verdi

Avrupa’da en çok Türk gurbetçinin olduğu ülke olan Almanya, koronavirüs salgınından sonra yaşanan yoğunluktan dolayı havaalanlarında çalışacak 3 bin Türk işçi alacağını açıkladı.
KORONAVİRÜS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ
Koronavirüs sürecinin atlatılması ile havayolu ulaşımında yaşanan yoğunluk ve çalışan eksikliği, havaalanlarında kaosa sebebiyet verdi. Alman basınındaki haberlere göre, Almanya İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni bir adım atmaya başlıyor.

 

3 BİN TÜRK İŞÇİ ALINACAK
Bu kapsamda bir araya gelen bakanlar, ülke genelinde havaalanlarındaki 2-3 bin kişilik personel açığını Türk işçilerle kapatma kararı verdi.
GEÇİCİ STATÜ UYGULANACAK
Yapılan planlamaya göre temmuz ayından itibaren havaalanlarında istihdam edilecek işçiler için geçici statü kararı alındı.
Alınacak işçilerin sosyal hakları ve konaklama imkanları da Alman hükümeti tarafından görülecek.
 

“ACİL İHTİYAÇ VAR”
Konuya ilişkin açıklama yapan Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, "Federal hükümet, acilen ihtiyaç duyulan personelin yurtdışından geçici iş için Almanya'ya girmesine izin vermeyi amaçlıyor." dedi.
MAKUL KONAKLAMA SAĞLANACAK”
Her türlü sosyal ayrımcılık ve sömürüyü önlemek istediklerini söyleyen Heil, "İşverenler toplu ücret ödemeli ve sınırlı bir süre için makul bir konaklama vermelidir.” ifadelerini kullandı.

https://emlakkulisi.com/son-dakika-altin-yasagi-geldi-neler-oluyor/711296