Kent Haberleri

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

Alman hükümetinin, ülkedeki nitelikli eleman sayısını artırmak ve bazı alanlardaki personel eksikliğini tamamlamak için çıkardığı “Nitelikli Göç Yasası”,  bugünden itibaren yürürlüğe girdi. 

YILLIK 39 BİN 682 BİN EURO MAAŞLILARA MAVİ KART VRİLECEK!

Yürürlüğe giren hükümler gereği, Almanya'da iş bulup Mavi Kart alarak gelebilmede maaş sınırı düşürüldü. Yıllık 39 bin 682 Euro brüt maaşlı iş bulanlara hemen Mavi Kart verilecek.

Öte yandan Almanya'ya gelecek nitelikli personelle ilgili meslek grupları da genişletildi. Matematik, doğa bilimleri, mühendislik, tıp gibi alanlardaki yetişmiş elemanların yanı sıra, çeşitli meslek grupları da, iş bulunca Mavi Kart alıp gelebilecek.

İşte Almanya'nın, “İş Vizesi- D vize” vererek yasal yollardan Almanya'ya götürülecek meslek grupları...

ALINACAK MESLEK GRUPLARI!

MÜHENDİSLİK ALANINDAKİ  MESLEK GRUPLARI!

MİMAR, İÇ -MİMAR, ÖLÇÜM YAPAN PERSONEL DAĞILIM!

Mühendisliğin dışında, yetişmiş dil bilen tecrübeli mimarlar da Almanya'ya gelebilecek. Bu alanda ve tasarımcılık alanında Almanya'daki açıklar şöyle;

SAĞLIK ALANINDA ARANAN MESLEK GRUPLARI!

EĞİTİM SEKTÖRÜNDE EKSİK MESKLEKLER HANGİLERİ?

ENFORMASYON VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ALIMLARI

ALMANYA'DA KALMA ŞARTLARI NELER?

Bu alandaki uzmanlar, ilk olarak bu alandaki uzmanlığı belgelemeli ve en azından A 2 düzeyinde Almanca bilgisine sahip olmalı. Mühendislik ve IT-Bilgisayar uzmanlığında, şirketler arası gelişlerde İngilizce de yetebilecek. Teklif edilen yaş sınırı 45 fakat  bunun üzerinde de ihtiyaç olması halinde alınabilecek. 

Almanya'da 12 ay Mavi Kart'la çalışan kişi, daha sonra oturma izni alabilecek. AB üyesi ülkelerde 90 gün Mavi Kart'la çalışan kişi, Almanya'ya gelebilecek ve 12 aylık çalışmadan sonra bağımsız oturma izni alabilecek.

Turist vizesi ile gelmiş olanlar, iş başvurusunda bulunabilecek. İşe kabul edilir ve sözleşme imzalarsa, ülkede iş vizesi ile kalabilecek. Bunlar, daha sonra ailelerini de kolayca yanlarına alabilecekler.

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor!