01 / 05 / 2024

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türk vatandaşlarının çalışmak için göç etme isteğine yanıt veriyor ve 37 bin euro maaşla işçi arayışına girdi! Almanya'nın sunduğu iş imkanları ve maaşlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



Son 15 ay içinde, 98 bin Türk vatandaşı Almanya'da çalışmak amacıyla başvuruda bulundu. Bu başvuruların büyük bir kısmı sağlık sektöründe çalışanlardan geldi. Almanya, Türk vatandaşlarına iş fırsatları sunarak bu taleplere cevap veriyor. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları için Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı bir karar da önemli bir gelişme oldu. Bu karar, Alman vatandaşlığına geçen kişilerin süresiz oturum haklarının kaybolmayacağını belirtiyor ve Türk vatandaşlarının Almanya'da daha güvende hissetmelerine yardımcı oluyor.

Almanya, Türklere 37 Bin Euro maaşla iş fırsatları sunarak çalışan arayışına girdi!

Almanya, Türkiye'den gelen işçi taleplerine cevap verebilmek için hazırlıklar yapıyor. Son bir buçuk yılda 98 bin Türk vatandaşı, ekonomik nedenlerle Almanya'da çalışma isteğiyle başvuruda bulundu. Başvuruların çoğunluğu sağlık sektöründen geldi. Almanya, metal sanayisi, elektrik ve elektronik mühendisliği gibi sektörlerde iş fırsatları sunarak Türk vatandaşlarına çalışma ve oturum izni veriyor. Almanya, nitelikli işgücü açığını karşılamak için Türk işçilerini tercih ediyor. Almanya'da çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının yaş aralığı genellikle 18-45 olarak belirlenirken, maaşlar 2.100 Euro ile 37.000 Euro arasında değişiyor. Bu gelişmeler, Türk vatandaşlarının Almanya'da iş bulma ve yaşama hayallerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.


Geri Dön