06 / 05 / 2024

Almanya'da kiralar yüzde 1,4 arttı!

Almanya'da kiralar yüzde 1,4 arttı!

Almanya'da hizmetlere yönelik maliyetler yüzde 1,2 artarken, hane halkının en büyük harcamalarından birisi olan ısınma masrafları hariç kira yüzde 1,4 arttı.



Almanya'da yıllık enflasyon, Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi yapılmasının etkisiyle geçen ay 2016 yılından beri ilk defa sıfırın altına düşerek yüzde eksi 0,1 oldu. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) nihai verilerine göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda 2019 tarihinin aynı ayına kıyasla beklentiler dahilinde yüzde eksi 0,1 seviyesine geriledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, böylece ülkede Nisan 2016 tarihinden beri ilk defa eksi enflasyon görüldü.

TÜFE, Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 artmıştu.

Almanya'da enflasyon, Temmuz ayında aylık bazda ise yüzde 0,5'lik düşüş kaydetti. Destatis, tüm tüketim mallarında KDV indirimi yapılmasının ticari ürünlerin fiyatlarındaki ortalama yüzde 1,4’lük düşüşe sebep olduğu ve bunun da enflasyonun sıfırın altında düşmesinde etkili olduğunu belirtti.

Alman İstatistik Kurumu, KDV indiriminin yapılmaması halinde ülkede enflasyonun yüzde 1,6’ya kadar çıkabileceğini kaydetti. 

Almanya'da, hizmetlere yönelik maliyetler yüzde 1,2 artarken, hane halkının en büyük harcamalarından birisi olan ısınma masrafları hariç kira yüzde 1,4 arttı.

Almanya'da konut fiyatları tavan yaptı!


Geri Dön