29 / 04 / 2024

Almanya kira

Almanya kira

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Ağustos ayına ilişkin nihai Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı.

Almanya'da kiralar yüzde 1,4 arttı!

Almanya'da hizmetlere yönelik maliyetler yüzde 1,2 artarken, hane halkının en büyük harcamalarından birisi olan ısınma masrafları hariç kira yüzde 1,4 arttı.

Almanya’da genç ebeveynlere konut desteği!

Almanya’da genç ebeveynlerin konut edinmelerini sağlamak için çocuk konut parası planlanıyor. Konu iktidardaki Hıristiyan Demokrat Parti’nin aralıktaki kurultayında gündeme gelecek

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Almanya'da yaşanan konut sıkıntısı büyüyor!

Almanya'nın büyük şehirlerinde kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Berlin, Frankfurt, Hamburg gibi şehirlerde kira fiyatları tavan yaptı. 

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Berlin'deki yüksek kira fiyatlarına Viyana modeli önerisi!

Almanya’nın başkenti Berlin’in gündemi, yüksek kira bedelleri. Bu çerçevede halk, bugün yalnızca genel seçimler için değil, yeni eyalet yönetimini seçmek ve konut krizine karşı harekete geçmek için de sandık başında. 

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları artan kira ücretlerini masaya yatırdı...

Almanya’da ev fiyatlarının düşmesi için yeni konut inşaatı önerisi!

Almanya’da yükselen ev fiyatlarına ve kira problemine karşı Yeşiller Partisi’nden somut çözüm önerisinde bulunuldu.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da konut sorunu gittikçe büyüyor. Büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanan aileler kira bedelleri ile metrekare arasındaki farkın büyümesinden şikayetçi.

Almanya kira Haberi

Almanya kira

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Ağustos ayına ilişkin nihai Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı.

Almanya'da enflasyon, Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin etkisiyle Ağustos ayında Temmuz'a göre yüzde 0,1 düşerken geçen yılın ağustos ayına bakıldığında değişiklik göstermedi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ülkede TÜFE Ağustos ayında 2019'un aynı ayı ile aynı oldu. Ülkede enflasyon, aylık bazda ise yüzde 0,1 düştü. Nihai veriler, daha önce yayımlanan öncü verileri onaylar nitelikte kaydedildi. 

Ülkede, hizmetlere yönelik maliyetler yüzde 1 artış gösterirken, hane halkının en büyük harcamalarından birisi olan ısınma masrafları hariç kira yüzde 1,4 arttı.

ABD'de konut borçları 9,78 trilyon oldu!

New York'ta kira fiyatlarında rekor...