04 / 05 / 2024

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 



ÖNLEMLER NELERİ KAPSIYOR?

1 – Hükümetin onay vermiş olduğu plana göre önümüzdeki eylül ayından itibaren, hastaneler dışında kalan kamu binalarında 19 derecenin üzerinde ısıtılma gerçekleşmeyecek. Girişlerde, koridorlarda ve bekleme odalarında ısıtma tamamen sonlandırılacak.

2 - Devlete ait heykel ve anıtlar, estetik kaygıları ile ışıklandırılmayacak. Bu şekilde dükkanların geceleri ışıklandırma yapması engellenebilecek.

3 - Özel havuzların ısıtılması da yasaklama getirilecek. Kömür ve fuel oil taşıyan trenlere, tren yolu hatlarında öncelik sağlanacak. Bu ise yolcuların bekleyebileceği ve toplu taşımanın eskiden olduğu gibi dakik olmayabileceğini ifade ediyor.

4 - Almanya’da halka da kendi tasarruf önlemlerini nasıl alabileceği tek tek duyuracak.

5 - Birçok Avrupa Birliği ülkesi savaş ile birlikte bu kış enerji tüketimini % 15 azaltacağını bildirdi. Bu kısıtlama ile henüz zorunlu olmasa da, krizin büyümesi dahilinde zorunlu hale gelebilir. 

6 - İspanya’da ise kamu binaları ve büyük ticari binalarda klima kullanımında kısıtlamalara gidildi.

7 - Çarşamba günü İsviçre de Avrupa Birliği’nin enerji tasarrufu planını uygulamanın “çok mantıklı olacağını” bildirdi.  İsviçre hükümeti mevcut vatandaşlarına evde mum stoklamalarını, Rusya’dan gelecek doğal gazın garantisinin olmayabileceğini açıklamıştı.

İş arayanlara müjde! İŞKUR TYP ile MEB okullarına 11 bin personel alımı! Bu tarihleri kaçırmayın

Borcu olana müjdeli haber! Elektrik, doğal gaz, su ve telefon faturasını devlet ödeyecek

Sağlık Bakanlığı’na 85 bin personel alınacak! İş arayan sağlık çalışanları buraya


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön