01 / 05 / 2024

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.



Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasındaki Vonovia ile ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Hürriyet'ten Ali Mercimek'in haberine göre, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada VonoviaEmlak Grubu’nun yarı kamu kuruluşu olan Deutsche Wohnen’i toplam olarak 18 milyar Euro'ya satın almak üzere anlaştığı açıklanmıştı. Federal Kartel Dairesi yaptığı açıklamada söz konusu olan her iki şirketin birleşmesinin rekabet yasalarıyla çelişmediği ve böylece itiraz arz edecek herhangi bir durumun olmadığını bildirdi.

Almanya nın dev toplu konut birleşmesi tamam!


Gerçekleştirilen birleşmenin konut pazarını olumsuz şekilde etkilemesinin beklenmediğini bildiren Kartel Dairesi Başkanı Andreas Mundt, konut branşında irili ufaklı çok sayıda şirketin faaliyette olduğunu bildirdi. Kartel Dairesi’nden izin çıkmasıyla yaklaşık olarak toplamda 550 bin konut ve 48 milyar Euro tutarında olan pazar değeriyle Avrupa’nın en büyük emlak grubunun önü de açıldı.

KİRALAR ARTACAK MI

Bu gelişmeler yaşanırken bir yandan Haziran 2021 başlarında gelen birleşmeyle beraber kira tutarlarının da daha fazla yükseleceği endişesi doğmuş oldu. Yeşiller ve Sol Parti ile SPD’li bir kısım politikacı yaşanan bu birleşme kararına karşı çekinceli görüşlerini bildirmiş, yeni oluşacak olan emlak grubunun ülkede kiraları belirlemede daha rahat hareket edeceği iddia etmişti.

 

Almanya'da konut sahibi olmak zorlaştı mı?


Geri Dön